Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4973Liechtenstein klamm

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím St. Johann
GPS koordináta N 47.313461,E 13.189731
Régiół Közép-Ausztria
Megye Salzburg

Internet:

http://www.liechtensteinklamm.at/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-06-21 - Látogatás dátuma: 2008-05-25 - Utolsó módosítás: 2015-07-11A "Klamm"-ok (szurdok völgy) nagyon szépek, vadregényesek: Liechtenstein Klamm, Gasteiner Klamm, Kitzlochklamm. (a legismertebbek). Onnan már csak egy ugrás a Großglockner-út, annak minden szépségével. Csodálatos a Kapruntal a két monumentális völgyzárógáttal, illetve egyáltalán az oda való feljutás (autóbusz-felvonó-autóbusz).

Kb. 40 kilométerre keletre Zell am See-től van a Sankt Johann im Pongau nevű település, melynek határában található a környék egyik természeti ritkasága a Liechtensteinklamm nevű szurdok. (A szurdok melletti parkoló koordinátái: É47°19’0.703” K13°11’31.313”)
A szurdokot az utolsó jégkorszakot követő földtani erózió alakította ki. Nevét II. János liechtensteini nagyherceg tiszteletére kapta, aki 1876-ban adományával segítette a szurdok feltárását. (Klamm németül szurdokot jelent.)
3,5 €-ért megváltottuk a jegyet és azt a forgókeresztes beléptetőkapu nyílásába dugva tulajdonképpen saját magunkat engedtük be a szurdok területére.

Különleges, egyedülálló látvány, a völgyben végig húzódó patak "bevésett" zuhatag sorozata. A látogatás belépőjegy ellenében lehetséges, végig egy mesterségesen kiépített sétaúton lehet megtekinteni a látványosságot. A sétaút szinte végig a levegőben van. Óriási robajjal zubog a víz a hidak alatt.


A szurdokokat szerető túrázó a természet csodálatos alkotását találja itt. A séta kb. 30 perces a két meredek, egymáshoz egyre közeledő sziklafal között, a jól kiépített fapallókon. A szurdok végén, ahol kiszélesedik, egy csodás zuhatag tárul elénk. Ugyanazon az útvonalon térünk vissza, így visszafelé is megcsodálhatjuk ezt a világot.

A szurdokon keresztül vezető út hol sziklákon, sziklaalagutakban, hol fából készült pallókon vezet, de nem egy esetben a víz fölött átívelő fahídon.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *