Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3637Magyary-Kossa - Nemes kastély

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím 5324 Tomajmonostora, külterület
GPS koordináta N 47.424300,E 20.702833 - nem pontos!
Régiół Észak-Alföld
Megye Jász-Nagykun-Szolnok

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 2020-09-06 - Utolsó módosítás: 2020-09-09A kastélyt a család egyik leszármazottja visszavásárolta és teljesen felújította. Egy nagy bírtok közepén fekszik, bejáratnál tábla:
Magántulajdon, belépni tilos, Kutyákkal őrzött terület!

1880-1882 között gróf Magyary Kossa Géza vásárolta meg Derzstomaj-puszta területét. A kastélyt 1902-03-ban építeték historizáló stílusban.

A kastély homlokzatába a még most is igen jó állapotban lévő címerét is beleformáltatta. Derzstomaj földje gróf Magyary Kossa Gézáé 1928-ig volt.

1934-ben gróf Nemes János vette bérbe, melyet később meg is vásárolt.

Az államosítást követően a helyi termelő szövetkezet kapta meg. A kastély 1995-ben magán tulajdonba került, egykori tulajdonosának leszármazottja, Nemes Vince vásárolta vissza. Az épület felújításár tervezi, 2016-ban megtörtént.


A katolikus egyház 1938-ban gróf Nemes János közreműködésével és a lakosság felajánlásával épített templomot a községben.
A Tisza-tavi templomok útján nevű projektnek köszönhetően kezdtek Tomajmonostora templomának felújításához 2014-ben. A templom födémszerkezetét kicserélik, így megszűnik a hajórész eddigi beázása. Felújításra kerül a villámhárító rendszer, megújulnak a nyílászárók, a padló és az elektromos hálózat. A munkálatok során a keresztgömbben egy időkapszulára bukkantak, egy üvegben tintával írt emléksorok találtak 1939-ből.
(2012. október 11. (csütörtök) 09:13 — Károly Nóra - http://www.vfmk.hu/hu/taxonomy/term/92)

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai
Tth Jnos!: 2011 ben elkezddt a Tomajmonostorn lv kastly fl lytsa tet renbe ! Klsleg is rendbe besrszeknek fests hja! Tudomsom szerint nem sok teljesen ksz lesz aminek n szemlyesen nagyon rlk! 1998 Ban voltak ot A Rdai Mihly rk csinltak egy rvidebb filmet akor sajnos elg romos meg viselt llapotba volt! n akor ott voltam r beszlgetnk a Rdai Mihly ural ell mondtam hogy fel jtsra kerl!Igaz hogy egy kicsit ksbb kezddt ell a fel jtsa mint ahogyan Nemes Vince Grf r szerete volna! De n rlk neki hogy meg valsul Kln Gratullok Nemes rnak! Csak azt az egyet salynlom hogy a sajnlatos Balesetem miat! Nemes Ural Meg sznt a kapcsolat ez szintn tiszta szvbl sajnlom! Rdai Mihly rnak zenm ha ezen rsom ell olvasa! A kvetkez iml cimemre rhjn ha krhetem! janiba7@freemail.hu Ksznettel s Tisztelettel Tth Jnos!

www.kastlyok.hu  * Start  *