Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 5198Tratzberg Schloss

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím 6200 Jenbach in Tirol, Schloss Tratzberg
GPS koordináta N 47.384578,E 11.742625
Régiół Nyugat-Ausztria
Megye Tirol

Internet:

http://www.schloss-tratzberg.at/

e-mail:

info@schloss-tratzberg.at

Telefon:

+43 (0) 5242/63566-4

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-09-27 - Látogatás dátuma: 2007-09-24 - Utolsó módosítás: 2016-04-28Sajnos az eredeti képek a mentés hiányosságai miatt megsemmisültek! Ez az eset is figyelmeztet arra, hogy digitális képeink mentéséről rendszeresen, és ellenőrzötten gondoskodjunk!
2007-ben ismét ellátogattunk a kastélyba, de sajnos már a kastély belsőben nem volt szabad fényképezni, így belsőkből maradtak a kis (index) méretű képek, melyeket a kastély WEB lapjáról sikerült lemeneni.

Várkastély különlegesség, Tirolban, az A12 autópálya mellett, Swanz helységgel szemben a hegyen helyezkedik el., Stans településen. Autóparkolóból, 15-30 perc gyaloglással, vagy a Bumer Zug-gal közelíthető meg (1 € /személyenként/utazás). A várkastély csak vezetéssel látogatható (belépőjegyes, 7€), a vezetés magnó használatával valósul meg, ahol termenként van rögzítve az ismertető szöveg (magyar, német, angol, olasz, francia, stb. nyelveken). A vezetés kb 60 perc.
A várkastélyban csodálatos bútorok láthatók (XVI-XVII századból), eredeti fal freskókkal.

Idézet a kastély WEB lapjáról:
Tirolban, az Inn folyó festöi völgyében, Innsbruck és Kufstein között, egy sziklatömbön emelkedik, a hatalmas, ugyanakkor varázslatosan romantikus Tratzberg, Európa legszebb késö-gótikus várkastélyainak egyike.
A Tirolban járó utazónak már messziröl szemet szúr a hatalmas müemlék-épület, – mindmáig az Enzenberg grófok rezidenciája, – mely messze nem csak a világ minden sarkából odasereglö müvészettörténészek zarándokhelye.

Egy látogatás a várkastélyban, – a meglepöen szórakoztató, látványokkal teli vezetésnek köszönhetöen, – felejthetetlen élmény gyerekek és felnöttek számára egyaránt.

Kirándulás a középkorba
Egy izgalmas audio-vezetés (magyar nyelven is!) és hangjáték keretében, I. Miksa császár, a legendás Fuggerek és más történelmi nagyságok "személyesen" vezetik végig a látogatót egykori lakóhelyük ritka, értékes müremekekkel berendezett termeinek hosszú során.
A korszakot idézö zenei aláfestés keveredik a nöi lakosztályban a szövöszék kattogásával, majd egy korabeli vadász jelenet repíti vissza a látogatót a kései középkorba. A Habsburg Ház egyedülálló, müvészien festett családfája, és a német renaissance mestermüveivel berendezett királyterem után, még négy másik terem, a kastély kápolna, a rennaisance belsö udvar és két fegyvertár gazdag gyüjteménye várja a látogatókat.

Búcsúzóul vendégeink, különösen a gyerekek örömére, – a fegyverteremben egy a hatalmas, kardrjával a padlót kopogtató középkori lovag, a kastély egyik 16. századbeli ura mond Istenhozzádot a sisakrácsa mögül harsogó hangon a látogatóknak.

Az audio-vezetés kapható német, angol, olasz, francia, holland, spanyol, japán és természetesen magyar nyelven is. A látogatókat egy képzett vezetö kíséri végig a túrán.
A vezetés tartama 1 óra.


Schlosswirt Tratzberg
Tratzberg 5
A-6200 Jenbach, Tirol
Tel: + 43 (0) 5242-67389
Fax: + 43 (0) 5242-72070
Email: info(at)erlebnisgastro.at
www.schlosswirt-tratzberg.at

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *