Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3248Krisna völgy

Kategória Vallás

Kép album megtekintése

Cím 8699 Somogyvámos, Varsana utca
GPS koordináta N 46.565942,E 17.685928
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Somogy

Internet:

http://krisnavolgy.hu/

e-mail:

info@krisnavolgy.hu

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-06-18 - Látogatás dátuma: 2010-10-26 - Utolsó módosítás: 2019-10-30Góranga!
(ez egy Bengáliában használatos köszönés és jó kívánság, mely kb. annyit tesz, hogy "Légy boldog!"

A Balatontól mintegy 30 km-re, Somogyvámoson található Indiai Kulturális Központot és Biofarmot évente 30 000 látogató keresi fel. Az Európában egyedülálló létesítmény célja a természetes életmód és a szellemi-lelki harmónián alapuló kultúra bemutatása a Védák alapján.
A tanári karokat, nyugdíjas csoportokat, iskolai osztályokat, egyetemi és más csoportot, előzetes egyeztetés alapján, külön program összeállítással és többfogásos indiai ebéddel fogadnak. Az egyéni látogatók számára egy félórás vendégvezetést biztosítanak. Mindenki számára nyitva áll az ajándékbolt, az indiai vegetáriánus étterem, látogatható a kézműves stúdió, tehenészet, méhészet is azok számára, akik nem allergiásak a méhcsípésre.
Azoknak akik egy több napos kikapcsolódásra, lelki feltöltődésre vágynak, az Goloka Vendégházban biztosítanak szállást. Az év kiemelkedő eseményei: 2007. július 27-29.: Krisna-völgyi Búcsú és Vegetáriánus Ételek Fesztiválja.

Nyitvatartás: minden nap 10-17 óráig
Belépőjegyek: 800 - 1.200 Ft/fő, csoport programok: 1.350 - 2.750 Ft/fő
Csoportszervező: 06-30/641-23-09
Vendégház: 30/63-100-63

Látogatásunk különleges élményt nyújtott. Az Európai szemnek különlegesen színes épületek, egy idegen vallás, udvarias idegenvezetés (helybéli krisna Asszony), az étteremben egy krisna menü (hús mentes) eredményezték mindezt.

http://szavazo.hu/Publicisztika/ezoter/krisna_volgy_somogyvamos.php
Hiába túráztatjuk szemünket és lelkünket, reménytelenül kívülállónak érezzük magunkat e narancsba burkolt emberek között. A somogyvámosi Krisna-völgy leginkább filozófiai turistalátványosság, de arra elég, hogy elgondolkodjunk erről-arról.

A Krisna-tudat Nemzetközi Szervezetének vázlatos története
Srila Pradhupada a modern-nyugati krisnás világszervezet legendás alapítója Indiában a kalkuttai egyetemen végzett filozófia, angol és gazdaságtan szakokon 1920-ban. 1922-ben ismerkedett meg tanítómesterével Srimad Bhaktisiddhanta Sarasvati Gosvami-val a védikus tudományok ismerőjével. Pradhupada mesterétől kapta instrukcióul, hogy ismertesse, terjessze a nyugati világban a védikus kultúra tanait, eredményeit. A krisnás doktrína szerint a védikus ismeretek tanítványi láncolaton keresztül kerülnek át a hívekhez.
Itt most csupán arról az időszakról akarok felszíni áttekintést adni, amikortól is His Divine Grace A.C. Bhaktivedanta Swami Pradhupada 1965-ben az Egyesült Államokba érkezett.
Az 1896-ban Kalkuttában született Krisna-tudatú tanítómester a mai krisnások legkiemelkedőbb lelki vezető személye volt, s egyben a Krisna-tudat Nemzetközi Szervezetének alapítója (1966). 1977-ben távozott az anyagi világból, de hátrahagyott gondolatait, tanításait és interpretációit szent igeként tisztelik a világ Krisna-hívei, ahogyan azt Magyarországon is tapasztalhatjuk. Pradhupáda 1968-ban hozta létre az első Krisna-farmot Nyugat Virginiában, egy 450 hektáros földterületen, később még több védikus földművelő közösség létesült az USA-ban. 1972-ben Dallasban megalapította a Gurukulu iskolát, s ezzel Nyugaton bevezette a Krisna-tudatú általános és középiskolai tanítást. 1990-ig mintegy 500 fiatal részesült a Gurukula iskola képzésében. Gurukula.
Guru - lelki tanítómestert jelent, a kula pedig dinasztiát, családot, és azt a helyet, ahol a család lakik. A hagyomány szerinti iskolák a guru otthonában működtek. Innen az elnevezés.
Hazánkban a somogyvámosi krisnás közösség földterületén tervezik felépíteni itteni középiskolájukat. Szintén 1972-ben hozta létre Pradhupada a Bhaktivedanta Book Trust-öt, a krisnás könyvkiadó ma már világméretű hálózatát, amelynek Magyarországon is van telephelye, jelenleg Somogyvámoson.
A Magyarországon forgalomba kerülő Pradhupada műveket és más szent könyveket a kiadó hazai tevékenységének köszönhetően fordították le angol nyelvről magyarra. Mivel mára már az összes Pradhupada művet kiadták magyarul, új fejezet nyílik a hazai krisnás könyvkiadásban, várhatóan a magyar szerzők írásai kerülnek majd kiadásra. Egy ilyen, krisnás kiadású, magyar szerzőjű szakácskönyv kerül majd ismertetésre dolgozatom második felében.
Az elemzés célja, hogy feltárja az érdeklődők számára, a krisnás világkép és filozófia mélyebb rétegeit, üzeneteit.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *