Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 13402Schlosshof - FestSchlossHof

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím SchlossHof
GPS koordináta N 48.214665,E 16.932764
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Niederösterreich

Internet:

http://www.schlosshof.at/

e-mail:

office@schlosshof.at

Telefon:

+43 2285 20 000

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-04-21 - Látogatás dátuma: 2021-08-28 - Utolsó módosítás: 2021-08-30A kastély falú Pozsonytól 15 km, közvetlenül a szlovák határ szomszédságában található meg.
A Kastély falu 2002 évben nyílt meg a nagyközönség előtt, azóta is folyamatosan folyik a felújítása, a kastély többszintű barokk parkja folyamatosan felújítás alatt áll, 2006-ban már majdnem az egész park felújítása befejeződött, különleges látványt nyújt a 4 szintű teraszból álló barokk stílusú park.
A legalsó (legalsó) szinten állatpark is látogatható, bivalyok, őzikék, fehér púpos tevék, és fehér szamarak is vannak .

A kastély falu, belépőjegy ellenében (10.50 EUR), vezetés nélkül is szabadon látogatható, de vannak vezetéses látogatások is. A belépőjegy bankkártyával is fizethető. Nagy méretű autó parkoló van (mozgássérülteknek külön parkoló), aminek igénybevétele ingyenes. A kastély kiállító termeiben fényképezni, videózni nem szabad. Kastély belső képe az Internetes oldalukról letölthető képek (magyar nyelvű oldal). A Kastély főépületben van egy kávézó, ahol "uzsonnázni" is lehet, melléképületben (Merienhof - Majorság) étterem is igénybe vehető étkezésre. Lehetőség van sétakocsikázásra is. A kastélyhoz bevezető út kereszteződésében egy új Kastélyt is megnyitottak 2006-ban a látogatók előtt Niederweiden Schloss, a Schloss Hof-ba váltott belépő ide is érvényes.

http://www.schlosshof.at/cms-hu/index.php?page=schlossgeschichte
Alsó-Ausztria keleti részén több mint 50 hektáron terül el a Hofi kastély. A főúri lakóépületből, a művészien kialakított teraszos kertből és az idilli majorságból álló pazar épületegyüttest a kései 1720-as években Savoyai Jenő herceg reprezentatív vidéki és vadászszékhelyeként létesítették. Johann Lucas von Hildebrandt építész korlátok nélkül mindenből a legjobbat választhatta - végül is megbízója nem csak az egyik legsikeresebb hadvezér volt, hanem korának egyik legvagyonosabb embere. Több száz munkást, napszámost, mesterembert és kertészt fogadtak fel, hogy több éves szakadatlan munkával megvalósítsák Hildebrandt terveit. Amikor 1730 körül nagyjából lezárultak a munkálatok, az európai barokk egyik leglenyűgözőbb mesterműve konkrét alakot öltött.

A Habsburgok tulajdonában
A Hofi kastély páratlan szépsége Mária Terézia figyelmét sem kerülte el. A császárné Jenő herceg örököseitől 1756-ban vette meg a birtokot, amelyet aztán férjének ajándékozott. Az új tulajdonos megfelelően méltányolta a nemes gesztust. Ferenc István császár 1765-ben bekövetkezett haláláig minden évben a tavaszi és késő őszi hónapok között sok-sok hetet töltött a Hofi kastélyban, hogy magányos cserkészéseken, nagyszabású ünnepségeken vagy a Mária Teréziából és a nagyszámú gyerekcsapatból álló szűk családi körben "mentesítse a lelkét az uralkodás terhétől", ahogy azt kastélyhomlokzat kert felőli oldalán olvasható felirat is hirdeti. Hébe-hóba azonban gondok adódtak az udvartartás elhelyezésével, hiszen a bécsi udvari szertartásrend szigorú szabályai szerint az uralkodópárnak majdnem 200 szolgálót kellett ellátnia akkor is, ha teljesen magánjelleggel tartózkodott a vidéki birtokon. E helyhiány megoldására határozta el 1770-ben az időközben megözvegyült Mária Terézia, hogy még egy emeletet építtet a kastélyra. Franz Anton Hillebrandt udvari építész e munkálatok során a kor ízlésének szellemében gazdag klasszicista díszítéssel látta el a homlokzatot és a belső termeket is. Lényegében ekkor alakult ki a Hofi kastély mai arca.

Pusztulástól fenyegetve
A Duna menti monarchia bukása után a kormányépületek, valamint a bel- és külföldi nagykövetségek berendezése során a köztársaság is ehhez az értékes készlethez folyamodott. Magát a Hofi kastélyt nem nagyon érintették a politikai változások. Katonai igazgatás alatt maradt, csupán a katonák egyenruhái változtak. A k.k. lovasság után az osztrák szövetségi hadsereg költözött be, aztán a német "Wehrmacht", majd végül 1945-ben a Vörös Hadsereg megszálló katonái, akik tíz évre elfoglalták a kastélyt. Az érdektelenség, a nem rendeltetésszerű használat, valamint a két világháború okozta sebeket, még 1955 után is először csak nem kielégítő formában lehetett kezelni. A teljes helyreállításhoz nem hiányoztak ugyan a jó ötletek és a jószándék, de nem volt rá anyagi forrás. Mind a három összetevő csupán 2002-ben talált egymásra, amikor a kifejezetten erre a célra alapított társaságot megbízták a szóban forgó értékes kulturális örökség felújításával.

Új fényben
2005 májusában a helyreállítási munkálatok oly mértékben befejeződtek, hogy az épületegyüttest ismét meg lehetett nyitni a látogatók előtt. Ausztria legnagyobb vidéki kastélya újra visszakapta régi fényét, eredeti méltóságát és egykori rendeltetését - miszerint pompás nagyszabású ünnepségek megrendezésére hivatott. A fejedelmi barokk életmód korhű színhelyeként immár minden időutazó előtt nyiva áll, aki Jenő herceg és Mária Terézia császárné világát élményekben gazdagon, kellemesen nem muzeális légkörben és lebilincselő sokszínűségében akarja felfedezni.

http://www.schlosshof.at/cms-hu/index.php?page=bs_oeffnungszeiten
Nyitva: április-től november-ig naponta 10-től 18 óráig
Idegenvezetés a kastélyban naponta 11 órakor (hangszalagos vezetés német és angol nyelven)
Belépőjegyek:
- Napijegy, felnőtteknek 10,50 euró, 6 és 18 év közötti gyerekeknek és fiataloknak 7 euró, 6 év alatti gyerekeknek ingyenes, családi jegy (2 felnőtt és gyerekek) 28 euró

- Idényjegy, felnőtteknek 23,50 euró (2010 június 1-től: 35 euró), 6 és 18 év közötti gyerekeknek és fiataloknak 16,50 euró, (június 1-től: 25 euró)
Az idénjeggyel rendelkezők ingyen látogathatják a húsvéti és karácsonyi vásárt, valamint 5 százalék kedvezményt kapnak a "Fehér Páva" étteremben, a kastély árkádos udvarában lévő "Jenő herceg" cukrászdában. Idényjegy-rendelés telefonon a +43 2285 20 000-ás számon, vagy e-mail küldéshez kérjük kattintson ide.

Figyelmükbe ajánlom a rendezvényeket és Koncerteket, melyről néhány kép látható a képalbumban.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *