Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 7686Salamander magashegyi fogaskerekű vasút (Schneeberg Bahn) - Schneeberg

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím 2734 Puchberg, Banhofplatz. 1.
GPS koordináta N 47.790613,E 15.910606
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Niederösterreich

Internet:

http://www.schneebergbahn.at

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-05-06 - Látogatás dátuma: 2007-04-29 - Utolsó módosítás: 2016-04-03Az ÉszakAlpok, Alsó Ausztria (Niederöstereich) legmagasabb hegye (Klosterwappen 2075 m) a Schneeberg, melyre Puchbergből egy fogaskerekű vasúttal lehet feljutni a hegyi állomáshoz (1795 m). Innen jelzett turista utakon lehet feljutni a csúcsig a Klosterwappen 2075 m-re. A hegyi végállomásnál lévő kápolnát a Elisabethkirhen-t 1901-ben építették.
A Salamanderbahn (fogaskerekű vasút) menetrend szerint jár, jegyet elővételben érdemes megvenni időpontra, mivel csak annyi utast visz amennyi az ülőhelyek száma. A vasút menetideje kb 1 óra, útközben majdnem a végállomásnál (az utolsó meredek alagútas szakasz elött) megáll, ahol finom helyben sütött lekváros buktát lehet vásárolni.
A Salamanderbahn, a "Salamander" nevű kis gyíkról kapta nevét, a szerelvény fetése hűen utánozza a kis gyík színét. Menetrendszerinti járatokat dizel modony tolja, de időnként, vagy külön rendelésre csoportoknak az eredeti gőzmozdonyos járatokat is szerveznek.

Fent a hegyen a hőmérséklet mindig kevesebb mint a völgyben (10-15 fok különbség is!), ezért meleg ruhát vinni célszerű.
A hegyi végállomáshoz nagyon közel 100 m-re, van a Hotel Hochschneeberg, ahol nagy étterem is működik, rossz időben fűtenek is. Tovább sétálva a csúcs felé félúton van egy menedékház, ahol hideg-meleg étel, ital kapható (Vendégházként üzemel), fenn a csúcson A Fiscerhütte (eddig nem másztunk fel) látja el a vendégeket.
A menetjegy kedvezményes, ha a környékbeli szállástól kapott "Vendégkártyát" bemutatják a pénztárnál (2007-es ár), 25,90, a teljes ár 29,60, hegy-, és völgymenet esetén.
Fent a tetőn órákat lehet sétálni (7 km jezett, kiépített turista út) az érintetlen természetben, a kilátás jó időben csodálatos.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *