Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 9895Batthyány Kastélyszálló

Kategória Kastélyszálló , Kastély , Étterem

Kép album megtekintése

A bemutató oldal PDF formátumban (album lapként) itt nézheto meg!

Cím Pécs - Üszögpuszta, Kastély utca 2.
GPS koordináta N 46.061523,E 18.276275
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Baranya

Internet:

https://www.facebook.com/kastelyszallo/

e-mail:

batthyany@t-online.hu

Telefon:

+36 72 446-023

Megjegyzés:

Mobil: +36 30 927-1040

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 2006-12-26 - Utolsó módosítás: 2018-01-15Pécs belvárosától 5 km-re , Gróf Batthyány Kázmér , Baranya Vármegye egykori főispánja, a Kossuth-kormány miniszterének hajdani birtokán kapott helyet a Kastély Étterem Pécs. A XVIII. sz. elején épült, korai barokk kastélyépület egyik szárnyában kialakított Kastély Étterem, valamint az étterem teraszáról nyíló 250 fős kerthelyiség szabadtéri rendezvények, esküvők kellemes helyszínéül szolgál.

A kastélyt igen szép park vette körül. Kitaibel Pál, a neves magyar botanikus már 1799-ben írt a parkról, és az angol Bright orvos 1815-ben a következőket írta: "A várostól fél mérföldnyire sétautakkal tagolt ligethez értünk." Mivel Bright a mohácsi úton utazott, nem vitás, ez az üszögi kastélypark volt. Említi a másik oldalt is, az úgynevezett Kiserdőt, mely a kastéllyal szemben volt. Szépen fenntartott, ápolt kert. Mérete jócskán lecsökkent, de ez nem csökkenti a kertben található különleges növényfajok értékét. Termetes tiszafák (Taxus sp.), hárs (Tilia sp.) és spanyolmeggy (Laurocerasus sp.) található a parkban. A kastélyhoz gesztenye (Aesculus sp.) fasor vezet.

Felújított épület (műemlék épület) kis parkkal. Az épület két részre oszlik, szállás, Étterem. A két épületrész egy kapubejáróval van összekötve. A szállás és az étterem között egy átjárón keresztül lehet közlekedni, nem szerencsés megoldás rossz idő esetén, bár fedél van az átjáró felett.Egy apartmant tudtunk megnézni, régi bútorzattal van berendezve, a hálószobában az ágyak külön vannak elhelyezve az ablak két oldalán. A függönyök színválasztása hideggé teszi a szobát. Ugyan a lakosztályban van cserépkályha, de nem ezt használják fűtésre, központi fűtés van. A fürdőszobában a WC kagyló a fürdőkád előtt van, elég zavaró a kádból való kilépéskor. Két mosdó van kialakítva, az egyik helyén a WC kagyló szerencsésebb elrendezésű lett volna.

Az étterem átlagos, szállodai jellegű, nagy méretű, élő zene szolgáltatással.A kastély egy "Kastély utca"-ban helyezkedik el, a kastély szimmetrikus párja egy biztosító tulajdonában van, felújított állapotban, irodának használják, az utcában egyéb épületek is vannak (idegen tulajdonban). Zárt parkoló van a vendégek részére (sorompóval zárva).

A recepciós Hölgy udvariasan körbevezetett a kastélyban. A parkban néhány faház, nyáron apartmanként üzemel.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *