Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2847Pannonhalmi Főapátság Templom

Kategória Vallás , Arborétum , Étterem

Kép album megtekintése

Cím Pannonhalma
GPS koordináta N 47.554518,E 17.767639
Régiół Nyugat-Dunántúl
Megye Győr-Moson-Sopron

Internet:

http://www.bences.hu/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-06-15 - Látogatás dátuma: 2017-12-10 - Utolsó módosítás: 2017-12-10Új Látogatóközpontot adtak át 2010. május végén a kosaras dombon A beruházás 880 millió forintba került.
A Pannonhalmi Főapátság fejlesztési programja keretében elkészült új látogatóközpontban megnyitotta kapuit a Viator Apátsági Étterem és Borbár, valamint Konferenciaterem.
A megnyitott látogatóközpont korszerű szolgáltatásokat biztosít a hazai és a külföldi vendégek számára egyaránt. A kétszintes, akadálymentesített épületben kapott helyet az étterem és az irodalmi, művészeti és vallási témájú rendezvények számára kialakított előadóterem is.
A felszín alatt kényelmes parkolót alakítottak ki gépkocsik és autóbuszok számára, de kerékpártárolót és csomagmegőrzőt is létesítettek a kerékpáros turistákra gondolva. A létesítmény különlegessége a növényekkel gazdagon beültetett zöldtető.
A projekt további ütemeiben befejeződnek az arborétum és gyógynövénykert felújítási munkálatai, elkészül a levendula lepárló is és hamarosan megnyílik a vendégház, amely lehetővé teszi a több napos kikapcsolódást és feltöltődést. A Főapátságot évente mintegy 120 000 turista keresi fel, és a fejlesztéseknek köszönhetően, további 20%-os látogatószám növekedést várnak.

/Forrás: http://www.evangelikus.hu/okumene_2009-2011/pannonhalman-megnyilt-a-latogatokoezpont-turistakat-es-konferenciakat-fogado-etterem-es-borbar/

A Főapátság már vezetés nélkül is látogatható az automata idegenvezető rendszer segítségével. Az új rendről még nincs saját tapasztalatom. (Ez még nem valósúlt meg - 2012.10.06.)

Fényképezni, videózni szabad, (ingyenes) kivéve a múzeumként működő időszaki kiállítás helyiségben.
Látogatható a Főapátság pincészete is, csak vezetéssel, naponta kijelölt időpontokban (lásd a HOME page-t).

996-ban Géza fejedelem meghívására a nyugati szerzetesség megalapítója, Szent Benedek követői érkeztek ide cseh s német földről, valamint Itáliából és alapították meg a monostort, melyet röviddel később Szent István látott el birtokokkal és privilégiumokkal. Az általa 1002-ben kiállított kiváltságlevélben nem csak az adományokat rögzítették, hanem a király szándékát is, mely a bencéseket arra szólítja fel, hogy naponta imádkozzanak "pro stabilitate regni nostri", azaz az ország fennmaradásáért, sértetlenségéért - a szerzetesek mind a mai napig eleget tesznek első királyunk óhajának.

Az apátsági templomban román, korai gót, késői gót és reneszánsz elemek egyaránt felfedezhetők. A XI. századi, első épület egy tűzvészben elpusztult és a XII. századi épület jelentős méretű maradványai is csak a mai templom falaiban találhatók meg. A ma látható bazilika kialakulásának legjelentősebb korszaka a XIII. század-ban Uros apát (1207-1243) kormányzásának ideje. Hatalomra kerülésének első éveiben kezdődhettek az építkezések, a befejezés a felszentelésrol szóló oklevél alapján 1224-re tehető.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *