Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4864Széchenyi katély - Széchenyi Múzeum - Kastélyszálló

Kategória Kastély , Múzeum , Kastélyszálló

Kép album megtekintése

Cím 9485 Nagycenk, KIscenki út 1.
GPS koordináta N 47.607148,E 16.704327
Régiół Nyugat-Dunántúl
Megye Győr-Moson-Sopron

Internet:

http://www.szechenyikastelyszallo.hu/

e-mail:

info@szechenyikastelyszallo.hu

Telefon:

+36 - 99 / 360 - 061

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-06-08 - Látogatás dátuma: 2006-03-09 - Utolsó módosítás: 2018-12-302015. április - A kastély külső felújítását elkezdték

A kastély újjáépítése a háborús pusztulása után sokáig váratott magára. Az sem dőlt el hosszú ideig, hogy a felújítást követően milyen funkcióra lesz alkalmas az egykori grófi lakóhely.

A rekonstrukciós munkák 1969-ben kezdődtek, és addigra kialakult, hogy Széchenyi István életével foglalkozó kiállítás kap helyet az épületben. A Széchenyi István Emlékmúzeum gyűjteménye a legnagyobb az országban, amely egy történelmi személynek állít emléket.
A főépület felújítása 1973-ban, a Széchenyi-szárnynak nevezett nyugati épületrész 1985-ben készült el.

A Múzeum a kastély főépületében, a földszinten Széchenyi István életének emlékeit állították ki.
Itt látható, pl. Széchenyi miniszteri dolgozószobájának berendezése, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia bocsátott a múzeum rendelkezésére.
Helyet kapott itt a folyamszabályozásokkal (Duna, Tisza), a közlekedésfejlesztéssel, (gőzhajózás, vasút), az úthálózat korszerűsítésével, megépítésével kapcsolatos tárgyi és képi anyag, valamint a korszerű majorgazdálkodás, ló, juh- és selyemhernyó-tenyésztés, gőzmalomépítés dokumentumai.
A folyosó benyílóban például a Lánchíd építéstörténete követhető nyomon, amely kiállítás különleges darabja az alapkő letételénél használt ezüst vakolókanál.

A Széchenyi Kastélyszálló*** 2014.05.15 - Már 2 éve bezárta kapuit. ***
https://www.facebook.com/groups/140703249465366/permalink/239954476206909/
15 holdas ősparkban Soprontól 10, Bécstől 75 km-re, Budapesttől 210 km-re található az 1800-ban épült egykori ún. „Vörös Kastély"-ból helyreállított klasszicista épületben. A gazdasági célokat szolgáló épületszárny földszintjén volt a konyha, míg az emeleten a személyzet szobái kaptak helyet.

Mint vendégfogadó először 1988-ban nyitotta meg kapuit. Egyedi formálású klasszicista lépcsőház vezet az emeleten és a tetőtérben kialakított 55 ágyas, 16 db szobával és 3 lakosztállyal rendelkező szállórészbe. A szobák 2 és 3 férőhelyesek, családosoknak – igény szerint – pótágy elhelyezésére van lehetőség. Mindegyik szoba fürdőszobás TV-vel felszerelt.

A jelenleg három csillagos szállodában polgári színvonalon kívánunk modern, elegáns szolgáltatásokat nyújtani, szolid árakon. Néhány antik csillár, tükör és használati tárgy adja a helyhez illő berendezés alaphangját, amely híven idézi a kastély együttes hangulatát. Szállóvendégeink térítésmentesen látogathatják a Széchenyi Emlékmúzeumot. A kastélyhotel igazgató nője vezetett végig bennünket, bemutatva a szállodát. Állami tulajdon révén a szinten tartás nehezebb, mint egy magán tulajdonú kastélyszálló esetében, de az igazgató nő leleményességével át van hidalva a különbség.Igazán szépen berendezett, kényelmes "kastélyhoz méltó" szobák állnak a vendégek rendelkezésére.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *