Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3924Lienz - Altstadt és Bruck várkastély

Kategória Várkastély

Kép album megtekintése

Cím Lienz, Schlossberg 1.
GPS koordináta N 46.832189,E 12.749222
Régiół Kelet-Tirol
Megye Tirol

Internet:

http://www.museum-schlossbruck.at/

e-mail:

museum@stadt-lienz.at

Telefon:

+43 4852 62580

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 2010-07-17 - Utolsó módosítás: 2010-07-24Lienz egy középkori város Ausztriában, Kelet-Tirol tartományban. A város Lienz kerület központja, egyben egész Kelet-Tirol székhelye. A város az Isel és a Dráva folyó mellett fekszik. 1242. február 25-én nyerte el a városi rangot.

A város körül számos kisebb település, falu található, ezek Lienz agglomerációjába tartoznak (Thurn, Gaimberg, Debant, Tristach, Amlach és Leisach). A város szülötte Josef „Pepi” Stiegler, osztrák olimpiai síversenyző.

Forrás: http://www.museum-schlossbruck.at/
Bruck kastélya Lienz település határában egy dombon lévő erdőben van, lőrésekkel ellátott várfal veszi körül, belül egy nagy méretű kastély épülettel, amely ma Múzeumnak ad helyet.

A kastély 1252-1277 között épült a Gorizia grófok lakóhelyéül, a neve Bruck (híd) , amely a vár alatt vezető I felett ível. A várkastélyt 1,5 méter vastag falak veszik körül, és összes funkcióját tekintve megfelel egy kastély elvárásainak: védelem, képviselet. A kapuzott udvaron lenyűgöző építészeti alkotás maga a kastély épülete, amely nyolc évszázadon vészelte át a történelmet.
Az évek során a várkastély gyakran változtatta tulajdonosait. Nemcsak tartózkodási vár volt, hanem sörfőzde, étterem, katonai kórház és kaszárnya is.

1942-ben a város Lienz megvásárolta a magántulajdonosoktól és megnyitotta a nagyközönség előtt, melyben Kelet-Tirol Néprajzi Múseum kapott helyet.
Nagyszabású átalakításon és felújításon ment keresztül 1999- 2000 között Gerhard Berger Mitter építész tervei alapján, amely lenyűgöző kombinációja a régi és az új elemenek.

Gyűjteményes részlegek
A Múzeum anyagát négy fő területre lehet osztani:

  • Először is a festészet, a grafika és szobrászati alkotások öt évszázadon keresztül - a gótikus oltár és az őshonos képek és szobrok a kortárs művészek munkáiból.

  • A régészeti osztály, mely őskori és korai történelmi leleteket mutat be Kelet-Tirol, különösen az egyetlen római város Tirol-Aguntum, a második legnagyobb gyűjtemény.

  • A harmadik magában foglalja a különböző tárgyak a kelet-tiroli folklór (pl. szövőszék, ládák, jelmezek, stb), az úgynevezett népi művészet (pl. menyasszonyi ékszer, stb) és a kézműipar, hogy a múzeum Gyűjtemény

  • Végül, a természetrajzi gyűjtemény, állatok példányai, ritka ásványok, stb.


Mindent összevetve, az átalakítás a középkori grófok várát egy modern, dinamikus múzeummá való átalakítása jól sikerült, amelyre a folyamatos fejlesztés a jellemző, egy szezonban átlag 40.000 látogató magáért beszél..

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *