Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4037Hertelendy Kastély - Kastélyszálló

Kategória Kastély , Kastélyszálló , Étterem

Kép album megtekintése

www.civertan.hu - LÉGIFOTÓ

Cím Kutas-Kozmapuszta
GPS koordináta N 46.369378,E 17.424703
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Somogy

Internet:

http://www.hotel-hertelendy.com/

e-mail:

hotel@hotel-hertelendy.com

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 2006-09-11 - Utolsó módosítás: 2018-12-30Belső Somogy különleges, egyedülállóan szép természeti környezetében található Kutas-Kozmapuszta. Itt élt jelentős birtokkal, igényes gyümölcs és agrárkultúrával rendelkező Hertelendy Andor és családja, 1920-30-as évek között építtette a kastélyt és ekkor alakították ki a kastély díszparkját is. A kastély helységei tükrözték a kor hangulatát és a kialakult életformát azzal, hogy külön könyvtárszoba, a birtok és a családfő dolgainak intézésére dolgozószoba állt rendelkezésre. Az igényesen megépített házat a család a háborúig lakta, a leszármazottak az államosításig gondozták.

A térség első 5 csillagos szállodájaként húsvétkor nyitotta meg kapuit vendégei elöt.
Saját véleményem: fiatal Management vezetésével folyt a teljes átépítés (lelkesedéssel, és hozzá értéssel), oly módon, hogy a műemlék jelleg ne szenvedjen csorbát. Egy új szárnnyal (a baloldali tökéletes tükörképeként) bővítésre került a Kastély. Távolabbi fejlesztési elképzelések is készülnek már. Mintegy 140 hektár területen áll a Kastély és az új létesítmények sokasága.

A nyitást követően 2007.05.24-én jártunk a kastélyszállodában. Szerencsénkre nem volt vendég, így meg tudtuk nézni a már teljesen kész, berendezett szobákat, az éttermet, a wellness részleget. Az új igazgató Úr (magyarul nem beszél, így a kissé "hideg" Hölgy volt a segítségünkre a tolmácsolásban) álláspontja szerint ha szállóvendégek vannak, akkor külső látogatás nem lehetséges.
Képeket nem készítettem, mert a szálloda igazgató nyilvános megjelenést csak előzetes ellenőrzés mellett engedett volna meg. Véleménye szerint a Web lapjukon sok kép került közzétételre, annyi elegendő a nyilvánosság számára, külön reklámozásra nincsen szüksége a kastélyszállónak. Sajnálom, hogy a már kész, üzemelő szállodát nem tudom bemutatni a saját felvételeimmel, ezzel lett volna teljes a bemutatás.
Mivel még a kastélyszálló vendégei nem voltunk, még az éttermet sem tudtuk kipróbálni, így értékelés nem készül, nem tudom besorolni a magyar kastélyszállók sorába.

Mint megtudtuk, a kastélyszállót nem a tömeg turizmusnak szánták, az árpolitika is ezt tükrözi. Az igazgató Úr elmondása szerint, az egyéni, igényes vendégeket kívánják magas színvonalon kiszolgálni.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *