Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English Deutsch



Kapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!



Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 5367



Erdődy kastély - Schloss Rotenturm

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím 7501 Rotenturm an der Pinka, Schloss 1.
GPS koordináta N 47.250518,E 16.244583
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Burgenland

Internet:

http://www.schlossrotenturm.at/

e-mail:

rotenturm@schinner.at

Telefon:

+4317153333

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2013-06-07 - Látogatás dátuma: 2015-11-05 - Utolsó módosítás: 2016-08-15



Az alábbi levél érkezett:
"Dear Mr. Egresi János,

referring to http://www.kastelyok-utazas.hu/Lap.php?cId=464&kId=464 we kindly ask you to substitute the photos with new ones you are invited to take from our website: http://www.schlossrotenturm.at/.

With kind regards,

Mag. Martina Bergmann

Schloss Rotenturm
Liegenschaftsverwaltungs GmbH
1010 Wien, Kantgasse 3/24
Tel.: +4317153333
Fax: +4317153333-32
rotenturm@schinner.at
www.schlossrotenturm.at"
A kérésnek megfelelően aktualizáltam a képelbumot.


Neve az általánosan elfogadott vélemények szerint téglából épült vörös színű erődfalával kapcsolatos. Ezzel összefüggésben vannak olyan nézetek, hogy a név a közelben bányászott vasérctartalmú kőzet színével áll kapcsolatban.

Mai kastélyának elődje egy középkori vízivar volt, melyet a Pinka vize vett körül. Egykori várát a cseh Hinkó udvari familiáris utódai a Vörösváriak építtették a 14. sz. végén. 1424-től az Ellerbachok birtoka volt, 1540 körül pusztult el. Helyette az Erdődyek 1775-80 között az egykori vízvár helyén építették fel a régi kastélyt, melyet 1810-ben bontottak le. 1860-ban gróf Erdődy István először Ybl Miklóst bízta meg az új kastély tervezésével, aki azt nem fogadta el. Végül 1862 és 1864 között épült fel a mai kastély Weber Antal tervei szerint bizánci-mór stílusban. A kastély 1971-óta a tartomány birtoka.

Borovszky: " Itt van a híres vörösvári, mór ízlésben épült és gróf Erdődy Gyula tulajdonát képező, nagyszabású kastély, mely arról is nevezetes, hogy itt orzik a kastély egyik tágas toronyszobájában II. Rákóczi Ferencnek annak idején sokat kutatott titkos levéltárát. Itt van elhelyezve az Erdődy-család gazdag, rendezett levéltára is. A kastély, mely remek park közepén, magaslaton áll, egyike az ország legszebb épületeinek. Berendezése is fényes és igazi előkelő ízlésre vall. Érdekes darabja az egyik csarnoknak egy kitömött, hatalmas oroszlán, melyet a nemrég elhunyt gróf Erdődy István saját kezűleg lőtt. A kastély egyes termeiben vannak elhelyezve a gróf Erdődy Gyula által saját kezűleg tervezett és faragott remek bútordarabok, amelyek úgy koncepciójuknál, mint kivitelüknél fogva a legkifejlettebb műízlésre vallanak. Itt van gróf Erdődy Gyuláné díszes festő műterme is."

A háborúk, katonai megszállások nem kímélték a kastély állapotát. A megmaradt kincseket múzeumok őrzik. A helyreállítás napjainkban folyamatosan zajlik (befejeződött?), hogy a kastély visszanyerje egykori pompáját. A http://www.schlossrotenturm.at/ weboldalon képek, videók, a felújítás folyamata nyomon követhető.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *