Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 5623Kapruner tal - Kitzsteinhorn, Mooserboden

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím Kaprun
GPS koordináta N 47.229594,E 12.726374
Régiół Közép-Ausztria
Megye Salzburg

Internet:

http://www.kaprun.at/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-11-12 - Látogatás dátuma: 2021-06-24 - Utolsó módosítás: 2021-07-08Kaprun Zell am See-hez közeli völgy. A völgy személy autóval csak egy darabig járható, az út végén egy parkolóházban lehet hagyni az autót, onnak autóbusszal lehet felutazni a felső víztárolókhóz.
Az autóút vége előtt található a Kitzsteinhorn gleccserhez induló felvonó.
Alsó szakaszán egy nagy kabinos kötélpályán lehet feljutni, tovább kabinos felvonóval juthatunk fel a középső állomásra, onnak ismét kabinos felvonó visz tovább egészen a hegy csúcsig. A hegy csúcson egy alagúton keresztül, némi sétával jutunk ki egy kilátóhoz, ahonnan lélegzet elállító látvány tárul az utazó elé.

Sielők paradicsoma a felső glecscer vidék, amely egész évben lehetőséget ad a sielésre.

Hochgebirgsstauseen - élménytúra a Mooserboden-hez
Kaprun egyik nevezetessége a felső víztározó és környezete. Ami igazán különleges a kalandban a feljutás a víztározóhoz.
A Kitzsteinhorn felvonó völgyi állomásától még feljebb menve néhány kilométerrel, egy hatalmas parkolóház (ingyenes) -ban ér véget a járható út, innen csak autóbusszal lehet tovább utazni. Az utazás rendkívül látványos és lélegzet elállító.

A panoráma buszok az Alpengasthof Kesselfall-tól indulnak és Európa legnagyobb, nyitott (látogatható) felső víztározójához a Mooserboden-hez visznek fel - sziklába vájt hosszú alagutakon keresztül, vízesések mentén, egy nagy platós siklóra való átszállással, aztán ismét autóbusszal folytatva utunkat, hogy feljussunk 2040 m tengerszint feletti magasságban lévő Mooserboden víztározóhoz., az út kb. 45 perc, a megváltott jegyben a visszaút is ki van fizetve.

Az autóbusz, alagutakon, egy nyomsávos úton halad, szerpentinekkel tarkítotva. A busz vezető úgy kanyarog az úton, hogy helyenként lélegzet elállító, Ő pedig hétköznapi módon (már csukott szemmel is megtenné), járja az utat.

Fent a víztározónál, természetesen étterem, és egy hatalmas víztározó látványa fogadja a kirándulót. A gáton járni, onnan lenézni egy különösen izgalmas, lélegzet elállító élmény, melyben nincs minden nap lehetősége az utazónak. Aki kíváncsi a víztározó rejtelmeire és szeretne látni egy erőművet is, a fizetett túrával ezen kíváncsiságát is kielégítheti.

Egy különsen jó oldalra találtam a google-ról kiindulva, a zászlókra kattintva fantasztikus panoráma fotókat lehet látni a Google jóvoltából.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *