Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3954Válly - Szellem Kastélyszálló - Panzió

Kategória Kastély , Kastélyszálló , Panzió , Nem látogatható, Elhagyott (romos) épület

Kép album megtekintése

Cím Jánkmajtis
GPS koordináta N 47.943027,E 22.643938
Régiół Észak-Alföld
Megye Szabolcs-Szatmár-Bereg

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-06-04 - Látogatás dátuma: 2007-05-27 - Utolsó módosítás: 2016-02-23Jánkmajtis Nyíregyházától 76 km-re a szatmári rész szívében fekvő kis település. Autóval és vonattal is könnyen megközelíthető. Autóval Nyíregyházától a 41-es majd a 49-es és ezt követően a 491-es úton haladva érkezünk Fehérgyarmatra, majd Zsarolyánon keresztül Jánkmajtisra.

A település 10, illetve 20 km-re fekszik a román és az ukrán határtól, amely kiindulópontja lehet a szatmári és a Felső-Tisza vidéki kirándulásoknak.

A 10 fő elhelyezésére alkalmas kastélyban 5 db, több féle stílusban berendezett szobákat találunk: antik, falusi, modern, amelyekhez 4 fürdőszoba tartozik. A szobák minibárral, hűtőszekrénnyel és műholdas tévével vannak felszerelve.
A parkban játszótér található a gyerekek számára. Az udvaron fedett parkolási lehetőség, szalonnasütő, bográcsozási lehetőség van.

A térségben csak Szellemkastélyként emlegetett épületben a látogatók a mai napig látni vélik a Válly család szellemeit. A kastély 1740-es műemlék, klasszicista stílusban épült, mauzóleuma a faluban található. A házat fenyőfák övezik, az udvaron több száz éves platánfa áll.


Saját vélemény:
Többszöri próbálkozást követően sem sikerült időpontot egyeztetni, így a kastélyszálló megismerése a tulajdonos jelenléte nélkül történt, emiatt sajnos nem volt lehetőség a teljes szoba és szolgáltatás megismerésére. Két lakosztályt tudtunk megtekinteni, amihez egy közös fürdőszoba tartozik, az egyik lakosztályban önálló konyha is kialakításra került.
A többi lakosztály képét a Kastélyszálló saját Web lapján megtekinthetők.
A főépület felújított állapotú, az eredeti kastély fogalom szerint, kúria. A mellék épület (tornácos) még teljes felújításra vár.
Ápolt park veszi körül, egy gyümölcsös kert van mögötte, több hektár tartozik a kúriához. Az épület mellett egy öreg fa tövében tűzrakási lehetőség van kialakítva, így akár bográcsos főzés, szalonna sütés is lehetséges.
A pincébe nem tudtunk bejutni, így csak az ablakból volt látható, egy szép boltíves pince található az épület alatt. Az épület gyümölcsös felöli részén egy terasz került kialakításra (eredetileg is létezett).

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *