Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2845Wernberg kastély, Kolostor, Panzió

Kategória Kastély , Kolostor , Panzió

Kép album megtekintése

A bemutató oldal PDF formátumban (album lapként) itt nézheto meg!

Cím 9241 Wernberg, Klosterweg 2.
GPS koordináta N 46.621147,E 13.930524
Régiół Dél-Ausztria
Megye Kärnten

Internet:

http://www.klosterwernberg.at

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2013-04-13 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2013-04-13Wernberg kastély Villachtól keletre, egy dombtetőn áll, amely az idők során többször átalakításra került, ma a kastély, a Missziós Nővérek Rend kolostora (a Precious Blood).
A Missziós Nővérek (a Precious Blood) egy katolikus női rend, melyet 1885-ben alapított az osztrák Trappistenabt Francis Pfanner, aki Dél-Afrikából származott.
1938-ban a nővérek - akiknek a száma nőtt - létrehoztak egy mai is működő mezőgazdaságot.
Wernberg, egy régi kastély és kolostor, amely egyesíti a történelmet, a kultúrát és az egyszerűséget.

A település már az ókorban lakott volt, amit igazolnak az épületek feltárása során talált római domborművek.
A település legrégebbi dokumentált említése 1170/1180 körülre tehető, amelyben a Szent Pál kolostort említik mint Burg Sternberg (Sternberc). A kastély először 1227-ben keletkezett dokumentumban szerepel.

A kastély háromemeletes reneszánsz épület, melynek három szárnya van, a belső udvara felől kétszintes tornácsorok vannak körben. Az árkádok egy részét zárttá tették (befalazták, illetve beablakozták). A kastély négy sarkát egy-egy masszív torony zárja, kiugorva a fal síkjából, az északnyugati toronynál van a Vártemplom.

Az északi kapu 1575-ből, a keleti barokk bejárat felett 1755-ös évszám szerepel, mögötte kettős lépcsőház épült. A lépcsők elülső falán 1576 felirat van elhelyezve. Az udvaron van sichein öntözés vályú amely körülbelül 1575-ben létesült. A nyugati falon az udvari ajtó feletti freskón bibliai verseket mutatnak be, melyek a 17.századból valók.
Az eredeti déli szárny 1963-ban megszűnt és helyébe a következő években 1969-1971 egy egyszerű épületrészt építettek.

A vártemplom Szent Katalinnak van felszentelve. A homlokzatot pilaszter, és stukkó indák díszítik. Bejárata felett Krisztus áldása van ábrázolva, 1575-ből. A négy jochige gyülekezeti teremben osztott stukkó pilaszter. A mennyezet lapos. A második emelet 1964-ben készült, az álmennyezet lapos. Az ablakok téglalap alakúak.
A belsőt stukkó díszítés borítja, a Wessobrunn iskola képviselőjeként, a freskó díszítések a karintiai Josef Ferdinand Fromiller festő munkája és 1730/1740 közötti időszakban készült. Közepén a mennyezeten egy kupola látható. Nyugatra a Nagyboldogasszony látható, keleten 3 nőalak. A főoltáron öt festmény látható, közepén egy faragott feszület áll 1964-ből. A két oldalsó oltár freskói a 20. század második feléből származnak. A főoltárnál lévő asztalon barokk tabernákulum és angyalok vannak.

Kérésre, vezetett túrák, a monostor, a templom és a mezőgazdaság bemutatásával. Mind a kis és nagy csoportokat is szívesen látják, előzetes telefonos egyeztetés alapján állítják össze a személyre szabott túrákat.
Kapcsolat és előzetes egyeztetés:
Sr. Monika Maria Pfaffenlehner
Tel.: +43 (0) 4252/ 2216 , Mobil: +43 (0) 676 87727064
gaeste-bildungshaus@klosterwernberg.at

Az új kezdete
Csodával határos módon a kastély és környéke érintetlenül maradt az 1945-ös légitámadások során. A második világháború után kezdődött el az újjáépítés és a további felújítások Ma a Wernberg kastély szolgálja Missziós Nővérek Rend (a Precious Blood)-ot, mint egy kolostor, oktatás és a vendégház.

Kolostor mint Vendégház
A Vendégházban kényelmes szállást kínálnak: egyéneknek, pároknak és családoknak, valamint csoportok számára.
Az ellátáshoz az alapanyagot a saját házi mezőgazdaság biztosítja.

A vendégház a Wernberg kolostor főépületében van, ahol élvezheti a nyaralást holisztikus környezetben, engedje el magát és élvezze a nyugalmat, a szerzetesi vendéglátást.
Wernberg kolostor, a Karavanke és Júlia-Alpok déli, a Nock-hegység északi részén fekszik, Karintiában. Közvetlen közelben számtalan lehetőséget kínál a természet szépségének megismerésére, mint a nyári, mint a téli időszakban. Az idilli környezetben sok helyen lehetséges a túrázás, hegymászás, úszás, vízi sportok, kerékpározás, síelés, sífutás és korcsolyázás és közelben vannak a karintiai tavak is.

Az oktatási központ számos eseménynek ad helyszínt egyének, párok, családok, idősek és ifjúsági csoportok számára egyaránt: külső tanfolyamok, konferenciák, szemináriumok, kórus hét és csoportos rendezvények formájában.
Gazdag portfoliót kínálnak különleges lelki gyakorlatok lehetőséggel, hogy megismerkedjenek a szerzetesi élettel, meditációs és böjt tanfolyamok az Ön egészségéért.
Lakomák és ünnepségek helyszíneként: céges és családi ünnepségek megtartásához.
Vendégszobák a Wernberg kolostor területén, négy emeleten kényelmes szobákat kínálnak zuhanyzóval és WC-vel, egy-, két-és háromágyas szobákban és egy kollégiumi szoba. A standard szobák némelyikében van telefon, de egyikben sincs TV.
Ezen túlmenően, a vendégeknek lehetősége van megismerni az egyszerű szerzetesi életet is, ehhez rendelkezésre áll kolostorban 17 szoba, egy-, két-és többágyas változatban, ezekhez a szobákhoz nincs saját, csupán emeletenkénti közös zuhanyzó és WC.
Vannak különleges szobák is a toronyban a három emeleten: 3.db. kétágyas és 3.db. egyágyas.

Étkezési lehetőségek között lehet választani:
- gazdag büféreggeli,
- félpanzió,
- teljes ellátás.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *