Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 322Magyar Zene Háza, Városliget

Kategória Múzeum , Kulturális központ

Kép album megtekintése

Cím 1146 Budapest, Olof Palme sétány 3.
GPS koordináta N 47.512591,E 19.084075
Régiół Pest
Megye Budapest

Internet:

https://magyarzenehaza.com/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2022-05-28 - Látogatás dátuma: 2022-05-27 - Utolsó módosítás: 2022-05-282013-ban született döntés arról, hogy a Liget Budapest Projekt keretén belül épüljön fel a Magyar Zene Háza. Ugyanekkor kezdte meg működését a zenei, színházi, múzeumi szakemberekből álló szakmai munkacsoport, amely oroszlánrészt vállalt az új intézmény alapkoncepciójának kidolgozásában. A szakmai team rendszeresen ülésezett, és meglátogattak már működő, külföldi zenei múzeumokat, emlékházakat, hogy aztán a látottak alapján felvázolják: miben lehetne hasonló és miben különböző a jövőbeli magyar zeneház. (A vizsgált példák között volt többek között a bécsi Haus der Musik, a párizsi Cité de la Musique, a barcelonai Museu de la Música, és számos zenei emlékház is.)

2014. február: nemzetközi tervpályázati kiírás. A pályaművek beérkezésének határideje 2014. május 27-e volt, a második forduló augusztusban zajlott, eredményhirdetés pedig decemberben történt. A nemzetközi tervpályázatra közel 170 pályamű érkezett a világ minden tájáról, a második fordulóba 6 pályázat jutott. A győztest, a Sou Fujimoto Architects-et 2014. december 19-én hirdették ki.

2021. december: műszaki átadás-átvétel.
2022. január: megnyílik az intézmény.

Kedves Látogatóink!

Intézményünk földszinti közönségforgalmi területei szabadon – díjmentesen - látogathatók, nyitvatartási időben, minden nap 10:00 és 18:00 óra között. A Magyar Zene Házában shop, kávézó, étterem, valamint díjmentes ruhatár áll rendelkezésükre. A földszinti ruhatár június 1-től nyári szabadságra megy, azaz nem üzemel. Megőrzésre szánt ruháikat, táskáikat, értéktárgyaikat a -1 szinten található, lezárható szekrényekben tudják elhelyezni.

Az állandó kiállítás valamint a Hangdóm belépőjeggyel látogatható (hétfői napokon zárva!), melyre jegyet online, vagy személyesen tudnak vásárolni a Magyar Zene Háza jegypénztárában. A kiállításra a teljes árú belépő: 2.800 Ft/db, a diák-nyugdíjas belépő: 1.400 Ft/db (70 év felett is!) A kiállításunk egy interaktív, audiovizuális zenetörténeti tárlat. Belépéskor mindenkinek egy fejhallgatót adunk, ez lesz az Önök személyes asszisztense tárlat alatt. Kérjük vegyék figyelembe, hogy a kiállításra kb. 1,5-2 órát érdemes szánni.

A Hangdómba többféle vetítés érhető el: a DOME_000 Hangulatok vetítést minden korosztálynak ajánljuk. A DOME_001 Kurokawa című vetítést 12-60 év között korosztálynak ajánljuk, továbbá fényérzékeny látogatóinkat figyelmeztetjük, hogy a műsor elemeként megjelenő villogó fényeket és mintázatokat tartalmaz.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *