Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 112Tőzikés barangolás - Dobogó erdő Tanösvény

Kategória Tanösvény , Tőzike , Hóvirág

Kép album megtekintése

Cím Horvátnádalja, Malom utca (innen nyílik a tanösvényhez vezető
GPS koordináta N 46.99842,E 16.56573
Régiół
Megye

Internet:

https://www.orseginemzetipark.hu/hu/info/vendegeinknek/tanosvenyek/dobogoerdo-tanosveny.html

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2022-04-26 - Látogatás dátuma: 2022-02-20 - Utolsó módosítás: 2022-04-26Az Örségi Nemzeti Park oldalán találtam rá erre a Tanösvényre. Korábbról már ismerem a Csáfordjánosfa határában lévő Tőzikés Tanösvényt, sőt már fel is kerestük, de akkora volt a tömeg, hogy inkább tovább mentünk!

Az idokep.hu előrejelzése szerint vasárnap a Dunántúlon kevésbé lesz felhős, eső nem valószínű, és ezt el is hittem, így eredetileg a Csáfordjánosfa Tőzike Tanösvényt céloztam meg egész napos programként.

1/2 10 felé el is indultunk, Csáfordjánosfa a tervezés szerint 2 óra 25 perc, míg Horvátnádalja 3 óra, tehát Csáfordjánosfa volt berögzítve úti-célként. Az M1 förtelmes volt, vasárnap délelőtt és egészen Tatabányáig hatalmas forgalom, a szélső sáv tele kamionokkal (vasárnap!!!), e miatt a belső sáv telített, mert az autósok nem mennek ki, pár száz méter szabad-sáv miatt, maradnak bent és ha van lassú jármű, akkor beáll minden. Ami még szörnyűbb, hogy magyar rendszámot szinte nem látsz, mert tele van TR, BG, SRB, SK, RO, D, I, stb. rendszámokkal, de megjelentek a PL kamionok is, főleg az M85/M86 útvonalon. Aztán valahol Tatabánya előtt teljes dugó, a szélső sávban 6 db. csuklós (üres) busz TR rendszámmal, és német utazási iroda feliratokkal, ettől aztán teljesen beállt a forgalom.

Megérkeztünk Horvátnádaljára, a Google jelezte, hogy az utca végén forduljak balra, OK, rendben, de melyik balra lévő utcába? Tábla nem jelezte a Tanösvényt, a Google pedig elvezetett a "Malom-tó"-hoz, itt már álltak autók, ezt jelölte úti-célként, nem a Tanösvényt, amit berögzítettem. Amikor megálltam az autóval (parkoltam) a térkép elfordult vízszintesre fordult és, hogy akkor merre tovább, fogalmam sem volt róla. Tábla sehol, csupán a "Malom-tó" házirendje volt egy nagyméretű táblán.

Egy fiatal pár jött el mellettünk, rákérdeztem, merre van a Tanösvény bejárata? Válasz, már régen voltak itt és nem emlékeznek pontosan, de úgy emlékeznek, hogy menjünk tovább (utánuk), arra felé kell menni). Mentünk, mint utóbb kiderült rossz felé, pont a másik irányba kellett volna visszaindulni és 50 méterre volt egy utca, aminek a kerítés belső sarkára ki volt téve egy tábla, hogy arra tovább befelé van a Tőzike Tanösvény.

A rossz iránynak köszönhetően, bizony 3-400 méter helyett, barangoltunk erdőn/mezőn/szántóföldeken/a Pinka védőgátján 3,5 km-t, az idő elúszott nagyon, magára a Tanösvényre már nem futotta, hiszen még 3 óra visszautazás is várt még ránk Budapestig. Azért tudtam néhány képet készítenem, és videó is készülhetett.
Utólag már okos vagyok, sőt az úti videót visszanézve láttam is már a táblát, hol kellett volna jobbra fordulnom, és autóval egészen a Pinka töltésig, a Tanösvény kezdetéig bemehettem volna (mint, ahogy sokan megtették) és semmi gyaloglás nélkül, csak a Tanősvényt kellett volna bejárni és a felesleges 3 órás gyaloglást mellőzhettük volna, IGEN, utólag az ember mindig okosabb lesz. A Google Térkép APP is kiszúrt velem, persze én is bénáztam, mert, ha a földút meg lett volna engedve az APP-ban, akkor bevitt volna a bejáratig. Hát így jártunk, sajnálom!

WEB oldal: https://www.orseginemzetipark.hu/hu/info/vendegeinknek/tanosvenyek/dobogoerdo-tanosveny.html
Parkolási lehetőség: Malom utcában
Útvonal jellege: Erdőben halad, zárt lábbeli szükséges.
Babakocsival (mozgáskorlátozottaknak) nem ajánlott.
A tanösvény 40 perc alatt gyalog kényelmesen bejárható.
A tanösvény hossza: 2 km
https://termeszetfotos.hu/hu/kezdolap-blog-bejegyzesek/a-legszebb-tozikes-erdeink

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *