Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 417Utazás Európában, Fedezzük fel az Alpok rejtett szépségeit

Kategória Utazás , Barangolás , Kirándulás

Kép album megtekintése

Cím
GPS koordináta N ,E - nem pontos!
Régiół
Megye

Internet:

https://europaihataroknelkul.cafeblog.hu/2019/05/26/utazas-europaban-fedezzuk-fel/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2019-05-25 - Látogatás dátuma: 2019-05-25 - Utolsó módosítás: 2019-05-31Ma egy picike EURÓPA-i szabadságra vágytam, nyugodt autózásra (900 km), hátha hétfőtől már nem lesz lehetőség, a mocsokba süllyedő, hanyatló nyugatra autózni. Gondolok itt arra, hogy, ha lezárnák a határokat tőlünk nyugatabbra, mert annyira megutálnának minket, magyarokat.

A videók sorrendjébe tettem egy csavart, először egy Burgenland-i úti-videóval kezdek, oka: látványos hanyatló Európa útjai, települései mennyiben különböznek az itthon látottaktól.

eredetileg úti-célként két helyszínt néztem ki:
Lakitelek Tőserdő – a Maros-Körös Nemzeti Park nyílt napja és
Szaporca – Ős-Dráva Látogatóközpont.
Az elsőt (Lakitelek) én magam töröltem, nyílt nap, tömeg, rendezvényekkel, inkább mégse, no meg keletre a meteorológia zápor-zivatart jósolt. A Szaporca-t a feleségem törölte, mondván, napokig esett, a tanösvényeken sár van, ahol csak gumicsizmával lenne célszerű megjelenni, gumi csizmánk pedig nincs. Na ekkor veszett el a mai úti-cél, akkor hová menjünk. Feleségem kérdezi, milyen az idő Ausztriában? Bekapcsoltam a TV-t, ez egy Smart-TV és van benne egy Applikáció, amin a “Feratel Panorama TV” élő kamera-itt lehet megnézni. Megnéztem Burgenland, Alsó-Ausztria és Steiermark a határhoz közeli részeit, napsütés, de előfordulhat zápor Alsó-Ausztria területén a hegyekben.

Megszületett a döntés, akkor irány Ausztria, előszedtem elmentett lehetséges “bakancslistám”-at és kikerestem belőle egy helyet, amit jó lenne élőben látni.

Mivel messze van, így ott nézelődéssel eltölteni nincs lehetőség 1 napos túraként, de arra biztosan elegendő, hogy megnézzük érdemes-e számunkra ide ellátogatni több napos progamként. Ez a hely a Hochkar (https://kirandulo.reblog.hu/a-felelem-hidja-var-a-turautak-edenkertjeben—hochkar) és az Erlebniswelt Mendlingtal (https://kirandulo.cafeblog.hu/2019/01/03/fausztatok-utja-a-legsokoldalubb-szurdok/). A Google térképen már korábban kinéztem ezt a két helyet, egymás mellett van, tehát egy utazással elérhető. Kilométerben és utazási időben nincs a szomszédban, de ismerve a lehetőségeimet, belefér 900 km 1 napba, amit meg lehet tenni 11,5 óra alatt.

A döntés megszületett, indulás Ausztriába. Ide (bármelyik részre) szívesen utazom bármikor, amikor átlépem a határt, a nyugalom érzése fantasztikus, a “Kék az ég, Zöld a fű” érzés pedig ezt csak megerősíti, az utak minősége nem összevethető a magyar útviszonyokkal, a közlekedési morál pedig …., ezt csak az tudja értékelni, aki már autózott Ausztriába, persze a nagyárosok, különösen Bécs kilógnak a sorból, no meg az A4 – A1 autópálya sem a legszuperebb, a rengeteg “migráns” közlekedő miatt. szombat lévén, kamion forgalom minimális a hétvégeken, ez könnyebbé és elviselhetőbbé teszik az autópályákon való autózást.

Minél hamarabb szerettem volna eljutni az úti-célunkhoz, hogy maradjon idő körülnézni, így az odautat autópályákon terveztettem a WAZE alkalmazással, bejegyezve az osztrák országos matrica megvételét (Bábolna-i OMV benzinkútnál veszem meg), így, ha Hegyeshaalom felé mennénk, akkor 4,5 óra lett volna, viszont a Hegyeshalom határátkelőt kifelé a határellenőrzés miatt el szoktam kerülni, így Győrig az M1, utána az M85/M86, majd Soproni határátkelés az osztrák oldalon A3, A2, A21, és A1 autópályák lettek az útvonalak, így az úti-célig Lessing, 5,5 óra lett.

Az autópályák mentén egyre szaporodnak az új parkoló típusúak (Assfinang), nagy befogadó képesség, tisztaság, kávé és ital automaták, több alkalmas hely.

Bécset az A21-esen kerültük el, utána az A1-en folytattuk utunkat, Ybbs an der Donau-nál hagytuk el az A1-et és a 25.sz. főúton folytattuk az utazást. Meg sem álltunk Lassing-ig.

Útközben keresztül autóztunk Gaming településen. Korábban már jártunk itt: Gaming Kartause kolostor és Kastélyhotel. A Charterhouse egész évben látogatható. Rendszeres tárlatvezetések vannak (regisztráció nélkül) májustól – októberig naponta 11 óra és 15 óra, ezen kívüli időpontban előre egyeztetett módon bármikor.

Az élményvölgy keleti végében nagy méretű parkoló (ingyenes) áll rendelkezésre, ahol a kiránduló leteheti az autóját. A parkoló végében egy kis ház, benne WC (külön Női és Férfi), na és ha belépsz, jön a meglepi: Fűtés (télre, meleg-víz bojler, a csapból meleg-víz folyik, tisztaság, WC papírok, kéztörlő papír.

Miután megnéztük a szurdok másik végét, még belefért az időnkbe, hogy felautózzunk a Hochkar Alpenstraßen a felső parkolóhoz és körülnézzünk, egy nyári kirándulási lehetőség tervezéséhez. Ide érdemes nyáron visszatérni, de ehhez ugyan csak itt kell megszállni néhány napra.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *