Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 61Goldtimer Alapítvány - Budörsi repülőnap

Kategória Repülés , Repülőnap , Goldtimer

Kép album megtekintése

Cím Budaörs
GPS koordináta N 47.447863,E 18.985165
Régiół Pest
Megye Budapest

Internet:

http://goldtimer.hu/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2019-05-05 - Látogatás dátuma: 2019-04-27 - Utolsó módosítás: 2019-05-0510 óra körül értem a repülőtérre, a kijelölt parkolóban letettem az autót és irány a startplacc.
Még nem hullámoztak a sorok a repülésre való jelentkezési pontokon. A tervezett programokból az 1 személyes repülések érdekeltek, így:
- "Kánya" egyfedeles kisgép és
- a Po-2 kétfedeles gép.
A Kányára még nem volt jelentkező, így jelentkeztem elsőként és máris indulhattam. De még a Po-2 -re is jelentkeztem, hogy le ne maradjak, előttem még volt 4 jelentkező már.

Kánya repülés: kétüléses kis repülő 1 légcsavarral, csillag motorral, mivel már lehűlt a motor, az indítás nem volt egyszerű feladat, de végül sikerrel felemelkedtünk a levegőbe. A fülke kettőnknek (pilóta mellett ülve) szűkre volt szabva, de picit elfordulva, már elfértünk. Becsatolás, gépindítás és START. A második botkormány ott kóválygott a lábam között, előttem meg az oldalkormány két pedálja, mivel nem én voltam a pilóta,így ezeket a szerkezeteket meghagytam a pilótának, ez az Ő specialitása. A gyepen bizony nagyon fapados a rugózás, zötykölődtünk, mint a magyarországi szuper utakon már megszokhattuk, felemelkedve, szabadon szálltunk, mint a madár. A szél nem volt túl erős, de azért bőven lehetett érezni a széllökéseket és üres tereket. A repülésről készült videó jó lett, mármint amikor végre sikerült rábírnom a kamerámat (Sony Xperia XZ okos-telefon), így a felszállásról lemaradtam, bent maradt a memóriában a Google GPS térkép, ezzel bajlódtam, mire sikerült kiirtani. A videó minősége egészen jó, a kamerának nagyon jó a stabilizátora, így a felvétel remegéstől mentes.

Po-2 repülés: ez a géptípus is kétszemélyes, de az ülések már sokkal kényelmesebb, mivel önállóak, egymás mögött elhelyezkedve. Beöltözés, bekötözés, bőrsapka, védőszemüveg, ezek voltak az előkészületek az indulás előtt. Tudtam (gondoltam!), hogy menet közben huzat az bőven lesz, na de ekkora, majd kitépte a kezemből a kamerát. Mivel számítottam a huzatra, így a telefonos videóval nem is próbálkoztam, ezt kitépte volna a kezemből a huzat. A Nikon D3200DX kamerát használtam 17-105 mm obival, a felvétel nagylátószöggel készült. Ugyan a kamerának van objektívbe épített mechanikus stabilizátora, de a rázkódás és leginkább a huzat rendesen rángatta a kezemet, sajnos ez a felvételen is látható.

Mindkét repülés fantasztikus kaland és csodás élményt adott, ugyan már a Li-2 -vel repültem kétszer is, de ez a mai repülés semmi mással nem összevethető.

Csodás délelőttöm volt, köszönöm szépen a Goldtimer Alapítványnak a szervezést és a lehetőséget, hogy repülhettem.

Videó lista - https://www.youtube.com/playlist?list=PLD3vz2Q70v6Ce-VQss5sxFS4Vxq02qN36
Videó, 1.rész (rendezvény) - https://youtu.be/4rRvDrAIKxE
Videó, 2.rész (Kánya repülés) - https://youtu.be/2qFgYQPPVYM
Videó, 3.rész (Po-2 repülés) - https://youtu.be/vVKc-1u0P9o

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *