Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 866Judit panzió, Hajós - Pincefalu

Kategória Étterem , Panzió , Borozó

Kép album megtekintése

Cím 6344 Hajós - Pincefalu, Borbíró sor 1-3.
GPS koordináta N 46.384963,E 19.150425
Régiół Dél-Alföld
Megye Bács-Kiskun

Internet:

http://www.juditpanzio.hu/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2018-08-02 - Látogatás dátuma: 2017-03-11 - Utolsó módosítás: 2019-11-15A pincefaluról annyit szeretnénk elmondani, hogy a világon egyedülálló összefüggő 21 utcából és több mint 1300 présházból csak a bornak épült falu. Ennek a pincefalunak a centrumában található a Judit panzió Étterem és és Borozó (borkatakomba) mely két szint mélyen van a löszházba. Az első szinten vannak a hagyományos boroshordók. A másodikon pedig a palackos borok és a borkóstoló boxok.
A sarkon lévő első épület földszintjén pedig az Étterem.

Amikor beértünk a pincefaluba és elhaladtunk a panzió előtt, rögtön szembetűnt a felírat egy táblán: Pacal. Ezt az ételt bármikor és bárhol ha meglátom hirdetni, akkor ilyen helyre nyugodt szívvel térek be.

Betérve a Judit Panzióba, kellemes kinézet fogadott bennünket, tiszta, jó állapotban lévő étterembe léptünk, helyet kaptunk. Tisztaság, az asztalokon élő virág. Már korábban szembeötlött számomra, hogy itt Pacal Pörkölt-et tartanak (na ezért is esett erre a választásom), étlapról választottunk, gyors, udvarias kiszolgálásban volt részünk, szolid árakkal, készpénzes fizetéssel.

*************************************
"Egy falu, ahol csak a bor lakik, de Ön mindig szívesen látott vendég" - Hajós - Pincefalu
Hajós Magyarország déli részén, Kalocsától 20 km-re fekszik, mely az év bármely szakában kellemes kikapcsolódást nyújt az ide látogatóknak. Lakói 85%-ban svábok. A török uralom után Kalocsa érseke Gróf Csáki Imre Németországból több turnusban telepített ide családokat. Az ideérkezők kihasználták az "új haza" adta lehetőségeket.
A falutól kb. 3 km-re, a Duna menti löszhátra szőlőt telepítettek, az alatta húzódó löszpartba borospincéket vájtak. A pincék átlagosan 20-70 méter hosszúak, a hőmérsékletük évszaktól függetlenül 10-14 Celsius-fok, ezért kiváló borok érlelődnek bennük. Az Európában egyedülálló pincefalu 24 utcából és 1200 pincéből áll. Hangulatos utcáiban sétálva lehetőség van pincelátogatásra és a pincében érlelődő borok kóstolására.

A híres villányi borvidéken, Villány tőszomszédságában található a szintén világhírű, festői látványt nyújtó három szintes pincefalu. Itt néhány tucat pinceépület található. Ezzel szemben a Hajós Pincefalu több mint ezer pincével büszkélkedhet, csak a kacskaringós, zegzugos utcák száma több tucat a dimbes-dombos pincefaluban. Távol áll tőlünk a szándék hogy hasonlítgassuk a két pincefalut, de az tény hogy Hajós egy egészen más lépték, akár egész napot is el lehet tölteni a pincék között sétálgatva, de akár több napos programot, kikapcsolódási lehetőséget is biztosít.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *