Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 693Ős-Dráva Látogatóközpont, Szaporca

Kategória Látogatóközpont , Múzeum , Tanösvény

Kép album megtekintése

Cím 7843 Szaporca
GPS koordináta N 45.80049,E 18.09846
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Baranya

Internet:

http://odlk.hu/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2018-01-17 - Látogatás dátuma: 2016-09-30 - Utolsó módosítás: 2019-04-28Az Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető Ős-Dráva Látogatóközpont interaktív kiállítással, majorral, tanösvényekkel és változatos programokkal várja a közönséget, amelyekről honlapunk menüpontjaira kattintva tájékozódhatnak.

Tanösvények
Az Ős-Dráva Látogatóközpont három különböző hosszúságú tanösvényén a látogatók sok élményt és ismeretet szerezhetnek, felfedezhetik a Dráva természeti értékeit, a hagyományos gazdálkodás világát, de mindezeken túl az Ős-Dráva program megismerésére is lehetőségük nyílik. A tanösvények egyénileg vagy szakvezetéssel járhatóak végig. Mindezen túl, számos tematikus program is kérhető a tanösvényekre, például madármegfigyelés és madárgyűrűzési bemutató, természetfotózás, vagy éjszakai túra, melyen az aranysakál üvöltését is lehet hallani.

A Hagyományos gazdálkodás tanösvényen az állattartás, a rétgazdálkodás, a gyümölcstermesztés, a méhészkedés, a kosárfonás, a fűszer- és gyógynövénytermesztés eszközei és szakmai fortélyai ismerhetők meg. Lehetőség van kézbe venni, kipróbálni az útvonal mentén kihelyezett tárgyakat, eszközöket. A látogatók megtapasztalhatják, miként hasznosították őseink a természet adományait fenntartható módszerekkel, harmóniában környezetükkel. A tanösvény végén található majorban a térségre jellemző régi magyar háziállatokat – szürkemarhákat, mangalica sertéseket, racka juhokat és ősi magyar baromfifajtákat – lehet szemügyre venni.

A tanösvény hossza: 900 m
Állomások száma: 11
Szolgáltatások, felszereltség: vezető füzet (magyar, angol, német, horvát nyelven), szakvezetés, MP3, mobilapplikáció (magyar, angol, német horvát nyelven)

Amit még nem láttunk:
Ős-Dráva tanösvényen megismerhető a régi tájhasználat, a folyószabályozás, valamint a rehabilitáció és a revitalizáció lehetőségei.

A Dráva élővilága tanösvény a terület változatos és különleges élővilágába engedi bepillantani az érdeklődőket a nyílt vízfelületektől a part menti mocsaras területeken át a színpompás vadvirágokkal borított fás legelőkig.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *