Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2189Pöllauberg - zarándokhely

Kategória Vallás , Utazás

Kép album megtekintése

Cím 8225 Püllauberg, Pöllaubergweg Ort 4-180.
GPS koordináta N 47.315027,E 15.857545
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Steiermark

Internet:

http://poellauberg.at/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2015-06-28 - Látogatás dátuma: 2015-06-21 - Utolsó módosítás: 2015-06-28Naturpark Pöllauer Tal Régiója
A Pöllau-völgyi Természeti park Stájerország szívében 345-1281 m magasságban található. A nemzeti park sok különlegességgel rendelkezik.
Változatos és tarka a Pöllauer-völgy - egy hegyvidéki táj, erdőkkel, mezőkkel, rétekkel és
gyümölcsfák soraival. A völgy 345 méter magasan található, és a legmagasabb pont 1280 méteren van és összesen 122 km2 területű. Évszázadokon át a farmerek alakították ki a Pöllauer-völgy mai arculatát. Egy nagyon változatos helyet hoztak létre, amelynek sokszínűségéhez a növény- és állatvilág is hozzájárult.

A Naturpark 6 községet foglal magában: Pöllau, Pöllauberg, Rabenwald, Schönegg, Sonnhofen és Saifenboden. Az enyhe éghajlat változatos növényzetet eredményez, ezt számos túraútvonalon tapasztalhatjuk. Látványos kerteket, legelőket, tavakat, erdőket, régi vízimalmokat találunk itt.

Pöllauberg
A Virágszépségversenyen elért számos helyezés mellett, 1986-ban Pöllauberg-et szavazták meg Európa Virágfalujának. Pöllauberg annak a Virágútnak a kiindulópontja, ami 9 virágvároson át vezet.

A festői környezetnek köszönhetően Pöllauberget „Kelet-Stájerország kilátójának” is nevezik, mert innen minden zarándok és ide látogató egy csodás kilátást élvezhet a kelet-ausztriai dombságon át egész a szlovén határig. Mindenki számára felejthetetlen emlékek maradnak

Pöllaubergi témaspecifikus parkok
A zarándoktemplomot körülvevő kertek sokasága egy külön élmény mindenkinek.
Gyűjtsön új ötleteket és engedje, hogy az illatok és a színek kavalkádja elvarázsolják. Pihenjen le és adja át magát a gyönyörű kultúrának és a természet erejének. Az új, szabad bejárással rendelkező témaspecifikus kertek új különlegességgel szolgálnak a vendégek előtt. (Fácánkert, Liliomkert, Waltraud-Klasnic-Rózsakert, Borkert, Virágoskert, Pálinkakert, Gyógyfűkert, Rálátás a szobából, Az ámítás kertje, Évszakok kertje, Geomantikus vízkert).


A stájer gótika legszebb példája
A Pöllaut koszorúzó hegyek egyik nyúlványán áll a pompás, gótikus búcsújárótemplom, a stájer gótika gyöngyszeme. A körülötte kialakult kis falu, Pöllauberg káprázatos virágkavalkáddal, no meg páratlan panorámával várja a látogatókat.


A templom története és látogatása
A meredek hegyen fekvő falucska, már messziről látható Máriának szentelt kegytemploma 1339-1374 között épült késő gótikus stílusban. A karcsú, támpillérekkel és csúcsíves ablakokkal tagolt templom tornya az 1674-es tűzvész után barokk stílusban épült újjá. Magas, a völgyre néző, nyugati homlokzatának közepén nyílik a gazdagon tagolt, bélletes főkapu.

A templom belső tere kéthajós, iszonyatosan nagy belmagasságú, a csillagboltozattal fedett szentély pedig háromhajósra bővül. Gazdag faragottkő-díszítéseket láthatunk, záróköveket, figurális oszlopfőket, a szentélyben ülőfülkéket. A szentély csillagboltozatának bordái valószínűtlenül vékony pillérkötegekbe futnak össze.

A berendezés barokk kori, különösen szép a stukkókkal díszített orgonakarzat a rokokó freskókkal és a díszes orgona 1684-ből. A főoltárt Horner tervezte 1710-ben, szobrait a Schokotnigg fivérek faragták 1714-ben, kivéve a kegyszobrot (Mária a gyermek Jézussal) mely 1480-ból származó, késő gótikus alkotás. Figyelemre méltó még a pompás díszítésű szószék is. A tűzvész előtti korból, a kegyszobron kívül még a középső pillérnél található Mária-szobor (1616) maradt meg az eredeti berendezésből.
A templom északi oldala mellett áll a barokk stílusú, de eredetileg román kori, kis Szent Anna-kápolna.

Stájerország leglátogatottabb zarándokhelye, a 6 km hosszú túraösvényen kígyózó tömegek sora tart felfelé a nevezetes egyházi ünnepnapokon. A zarándokút mezei és erdei ösvényen, gyümölcsösökön keresztül jut el a magaslatra. A templom alatt öt tematikus kert (témakert) került kialakításra, az első virágoskert, míg a snapsz-kertnek nevezett tréfás alkalmatosságokkal (rugós székek, billenő padlók) mutatja be az illuminált ember térérzékelését. Fűszerkert és egy szobát formáló kert is megtekinthető itt. Pöllauberg kis falva Stájerország legvirágosabb falvának számít.

Megközelítés: Pöllauberg Pöllautól 5 km-re található. Hartbergtől 18 km-re.
Nyitva tartás: a templom szabadon látogatható reggeltől estig minden nap.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *