Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2975Pöllau bei Hartberg

Kategória Kastély , Vallás , Utazás

Kép album megtekintése

Cím 8225 Pöllau bei Hartberg, Schloß 1.
GPS koordináta N 47.302868,E 15.833867
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Steiermark

Internet:

http://www.naturpark-poellauertal.at/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2015-06-28 - Látogatás dátuma: 2022-03-25 - Utolsó módosítás: 2022-04-26Naturpark Pöllauer Tal Régiója
A Pöllau-völgyi Természeti park Stájerország szívében 345-1281 m magasságban található. A nemzeti park sok különlegességgel rendelkezik.
Változatos és tarka a Pöllauer-völgy - egy hegyvidéki táj, erdőkkel, mezőkkel, rétekkel és
gyümölcsfák soraival. A völgy 345 méter magasan található, és a legmagasabb pont 1280 méteren van és összesen 122 km2 területű. Évszázadokon át a farmerek alakították ki a Pöllauer-völgy mai arculatát. Egy nagyon változatos helyet hoztak létre, amelynek sokszínűségéhez a növény- és állatvilág is hozzájárult.

A Naturpark 6 községet foglal magában: Pöllau, Pöllauberg, Rabenwald, Schönegg, Sonnhofen és Saifenboden. Az enyhe éghajlat változatos növényzetet eredményez, ezt számos túraútvonalon tapasztalhatjuk. Látványos kerteket, legelőket, tavakat, erdőket, régi vízimalmokat találunk itt.

Pöllau fő épülete először kastély volt majd kolostor lett belőle, ezért a kettős megnevezés (schloß - Stift).
A városka határában és a fő téren a kastély előtti téren is leparkolhatunk.
A terület kezdetben egy vízi vár volt amely később kolostorrá alakult át. Ennek ellenére mai is kastélyként emlegetik ezt a helyet. A kastély tulajdonosa, Hans von Neuberg végrendeletében az ágostonos kanonok rendre (Vorau) hagyományozta a kastélyt. Az itt épült Szent Vitus (Stiftskirche St. Veit) templom a legszebb épülete az együttesnek, amely a legnagyobb barokk templom Stájerországban. Miután a kupolája és az elrendezése nagyon hasonlít a római Szent Péter bazilikára, hívják a stájer Szent Péternek is. Egyben a Lateráni Bazilika fiókintézménye is.
A kastély épületben különféle intézmények működnek: zeneiskola, múzeum, közösségi helyiségek, vendéglő.


A gasztronómia
A Pöllauer Tal lakói nem csak egymást, de a vendégeket is természetes vendégszeretettel halmozzák el. Akár tradicionális stájer specialitások, akár egészségtudatos konyha: se a régies csárdákban, se a polgári fogadókban, de még az elit éttermekben sem marad senki gasztronómiai különlegesség nélkül. A ház és a kert friss alapanyagai, a tipikus „Pöllauer Mugl”, aszalt gyümölcsök, különböző magvak olaja és nemes pálinkák tették Pöllauer Tal-t még a legelkényeztetettebb ínyencek körében is kedveltté.
Ott jártunkkor először megnéztük a kastélyt és a templomot, mire végeztünk bizony elmúlt 15 óra, Ausztriában bizony 15 órakor véget ér az ebédelés lehetősége, és újra már csak vacsora időszakban kaphatunk meleg ételt. Ezt tudván azért bementünk a fő téren álló Gasthofba, mondtuk, hogy ebédelni szeretnénk, mondták, hogy ugyan az ebédidőnek már vége, de kaphatunk egy „Schnitzer”-t (szelet hús) sült krumplival, mondtuk, hogy rendben, de a sült krumpli helyett zöld vegyes salátát kérnénk, válasz: rendben. Nos ennyit a vendégszeretetről!

A völgy
Ez az út visszavezet a természetbe, amit a lakosok olyannak őriztek meg, amilyen az valójában. A Pöllauer Tali Természetvédelmi Terület a növény- és állatvilágával, az eredeti, falusias környezetével megnyugtatja az idegeket, kényezteti a lelket és kiszakít a szürke hétköznapokból. Pöllauer Tal lakói ezt a természeti bőséget törődéssel viszonozzák. Pöllauer Tal falvai minden évben különleges virágcsokorral ajándékozzák meg az ide látogató vendéget.

Pöllauberg
A Virágszépségversenyen elért számos helyezés mellett, 1986-ban Pöllauberg-et szavazták meg Európa Virágfalujának. Pöllauberg annak a Virágútnak a kiindulópontja, ami 9 virágvároson át vezet.

A festői környezetnek köszönhetően Pöllauberget „Kelet-Stájerország kilátójának” is nevezik, mert innen minden zarándok és ide látogató egy csodás kilátást élvezhet a kelet-ausztriai dombságon át egész a szlovén határig. Mindenki számára felejthetetlen emlékek maradnak

Pöllaubergi témaspecifikus parkok
A zarándoktemplomot körülvevő kertek sokasága egy külön élmény mindenkinek.
Gyűjtsön új ötleteket és engedje, hogy az illatok és a színek kavalkádja elvarázsolják. Pihenjen le és adja át magát a gyönyörű kultúrának és a természet erejének. Az új, szabad bejárással rendelkező témaspecifikus kertek új különlegességgel szolgálnak a vendégek előtt. (Fácánkert, Liliomkert, Waltraud-Klasnic-Rózsakert, Borkert, Virágoskert, Pálinkakert, Gyógyfűkert, Rálátás a szobából, Az ámítás kertje, Évszakok kertje, Geomantikus vízkert).

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *