Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 1272Wolfsthurn kastély - Magánmúzeum

Kategória Kastély , Múzeum , Várkastély

Kép album megtekintése

Cím 39040 Ratschings (Mareit), Kirchdorf 25.
GPS koordináta N 46.893091,E 11.349345
Régiół Dél-Tirol
Megye

Internet:

http://www.wolfsthurn.it/

e-mail:

jagdmuseum@landesmuseen.it

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2015-02-14 - Látogatás dátuma: 2014-07-19 - Utolsó módosítás: 2020-03-12A kastélyra való rátalálás története:
Feleségem látott egy riport filmet a TV-ben (3Sat), melyben bemutattak egy Olaszországban lévő Farm-ot, neve: Pretzhof Farm. Különleges volt, csak saját termelésből állítanak elő mindent, sajt termelés, és saját borászat, stb. Ezt meg kell nézni, rákerestem a GoogleMaps-ban, és láss csodát, nincs megközelíthetetlen távolságra, a Dél-Tirolban már kipróbált szálláshelytől. Megnéztem mik vannak a közelben, így akadtam rá e csodás kis kastélyra, amely magántulajdonban van ugyan, de rendezvények helyszíne, és egy magán múzeumnak is helyt ad. Nos akkor még egy másik csoda is, annak ellenére, hogy magánkézben van, magánmúzeum, nem akármilyen gyűjteményekkel, mégis engedtek belső fényképezni és még külön fizetni sem kellett érte, na ez Magyarországon elképzelhetetlen megoldás!

E-Mail: jagdmuseum@landesmuseen.it
Nyitva tartás: április 1 – november 15. kedd-szombatig 10-17 óra, vasárnap 13-17 óra
Belépő jegy: 5 €, 3.70 € (Senior), vezetés csoport részére 40 €.

A kastély 1996 óta ad helyet a Vadászati és Halászati Múzeumnak.
A barokk kastély, egy dombtetőn helyezkedik el, kilátással Mareit városára. A kastélynak 365 ablaka van, a barokk korban jellemző építészeti megoldás volt, hogy az év napjainak számával megegyező volt az ablakok száma.
Az eredeti várat a 15.század végén a Rudolfus család építette. A vár a család kihalását követően 1574-ben a Grebmer család birtokába került. 200 évvel később a Sternbach család tulajdonába került.
A mai barokk kastélyt 1727-1741 között Sternbach építette, dísze a kastélynak a homlokzatán lévő két tornya, melyre érdekes kialakítású tetőszerkezet került.

A Wolfsthurn kastély mai tulajdonosa most is a Sternbach család, aki lakja a kastély egy részét, másik részét Múzeumként üzemeltetik.

A kastély látogatható része vezetés nélkül is megtekinthető.
A főépületben, a kastélyban 3 kiállítási terület kerül bemutatásra:
Földszinten - különböző rendezvény termek (oktatás, játszó termek).
I. emelet – Helytörténeti, vadászat és halászati kiállítás.
A kiállítás anyaga nem tisztán történeti jellegű, hanem egyben kultúrtörténeti is. Egy nagy térben bemutatja a környezet (Dél-Tirol) helyi vadon élő állatait, a vadászathoz használt eszközöket, edényeket, vadász trófeákat, tárgyakat, melyek vadászati jeleneteket, mintákkal vannak díszítve (dobozok, poharak, stb.)
II. emelet – a kastély 3 szobájában a látogató képet kap a 18. és 19. század nemesi életéből. Minden kiállított anyag (bútorok, festmények, családi portrék és faliszőnyegek) a kastély eredeti berendezéséhez tartoznak(tak).
A látogatás során láthatók a mennyezeti díszes stukkók és pasztell színekkel festett freskók, a különböző korokból származó bútorok, a bálterem melynek lenyűgöző a magassága a kristálycsillárral, az egyik szobában a festett rokokó kályhát és a biedermeier portrékat a két vadászati szobában, a művészien festett szövet tapétákat és gobelein szőnyeg képekkel a falakon, amelyek a főúri vadászatról mesélnek.

A kastély kápolnája, udvara, parkja magánterület, ezek nem látogathatók, A kastélyból egy ablakon keresztül belátni a kápolnába, amely csodásan néz ki.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *