Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 177226. MESTERSÉGEK ÜNNEPE - 2012. augusztus 17-20. Budavári Palota

Kategória Utazás , Rendezvény

Kép album megtekintése

Cím Budapest, Budai vár
GPS koordináta N 47.497394,E 19.038511
Régiół Pest
Megye Budapest

Internet:

http://mestersegekunnepe.hu

e-mail:

neszfolk@nesz.hu

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2012-08-19 - Látogatás dátuma: 2012-08-18 - Utolsó módosítás: 2012-08-19Forrás: http://mestersegekunnepe.hu
Az idei fesztiválon a régi, ritka mesterségek képviselői álltak a figyelem középpontjában, így például a papírmerítők, bútorfestők, a kályha- és kemenceépítők, kékfestők, és további „hétköznapi művészek”.
Díszvendégünk ez évben Szlovénia, nagy tudású népművészek képviselik országukat nálunk.

A tematikus kiállításon a hétköznapok művészetét, munkájukat kívánták bemutatni. Műhelybemutatóra hívták 18 mesterség képviselőjét, melynek során nem csupán a tervezett alkotás készült el, de a mesterek folyamatosan válaszoltak az érdeklődők minden kérdésére, és a látogatók ki is próbálhaták a munkafázisokat.
A Mesterségek Ünnepe nem csak táncos és zenés programjairól és a mesteremberek bemutatóiról híres, hanem a rendezvény alatt folyamatosan működő vásárról is, ahol a mesterek saját készítésű portékáikat árusítják a vendégeknek. A kézműves tárgyakon át az ékszerekig minden megtalálható.

Gasztronómia - Töki pompos, dödölle, kürtöskalács, sült kolbász, saslik, sertéscsülök. Étkek, amelyek sokak számára felidézik a Mesterségek Ünnepe semmihez sem hasonlítható, nyár végi hangulatát.

Sajtudvar a Mesterségek Ünnepén
A sajt Az ókortól kezdve ismert és kedvelt tejtermék, savanyított vagy felfőzött tejből, préseléssel vagy anélkül készül, tehenek, juhok, kecskék vagy éppen bivalyok jóvoltából.
Amikor jóízűen beleharapunk egy falat sajtba, nem is jut eszünkbe, hogy mennyi munka, törődés, milyen tudás áll e mögött a hétköznapi étek mögött.

Az idei fesztiválon lehetőségünk nyílt bekukkantani a sajtkészítés rejtelmeibe, hiszen a Kis- Közép- és Agrárvállalkozók Országos Szolgáltató Egyesülete jóvoltából most a leghíresebb magyar sajtkészítők és manufaktúrák mutatkoztak be a mesterségek kedvelőinek.
A svájci vagy éppen a francia sajtokról lehet, hogy többet tudunk, mint a hazai termékekről, pedig a magyar kézműves sajtipar képviselői nagyban hozzájárulnak a gasztronómiai kultúra fejlődéséhez, nagyszerű minőségű, változatos termékeikkel.

A legszebb magyar tehén díját elnyert „Ica” jószág is vendég volt a Budai Várban a Sajtudvaron, hatalmas gyerek sereg vette körül, sőt, még le is rajzolhatták.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *