Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3223Zsolnay Kulturális Negyed

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím 7622 Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37.
GPS koordináta N 46.077644,E 18.249663
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Baranya

Internet:

http://www.zsn.hu/

e-mail:

latogato@zsn.hu

Telefon:

+ 36 72 500 300

Megjegyzés:

GPS koordináta a parkolóházra mutat.
Zsolnay Örökségkezeklő Nonprofit Kft. postacíme: 760

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2012-01-30 - Látogatás dátuma: 2012-10-20 - Utolsó módosítás: 2018-01-15Megnyílt a Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpontja és a benne helyet kapó Labor Interaktív Varázstér. Az egykor kerámiatakercseket tesztelő épület mára információs központként várja a látogatókat, ahol izgalmas fizikai kísérletek részesei is lehetnek, korosztálytól függetlenül.

A Látogatóközpontban van a központi jegy iroda is, ahol minden kiállításra egyben is megvásárolhatók a belépüjegyek. Sőt, ha több helyszínre vált jegyet, akkor kedvezményekben részesül, a Látogatóbarát Jegycsomagról részletek itt olvashatók.

A Zsolnay Kulturális Negyed a Pécs2010 Kulturális Főváros projekt legnagyobb beruházása volt, mely a pécsi Zsolnay kerámiagyár területén épült 2 év alatt. A több mint 11 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően új életre kelt a porcelánmanufaktúra 5 hektáros területe.[forrás]

A Közép-Európa egyik legnagyobb gyárépületegyüttes rehabilitációja során megvalósuló kulturális negyed tartalmilag négy részre tagolódik.

A Míves negyed legfontosabb eleme a Zsolnay családdal és történettel kapcsolatos kiállítás, valamint a Gyugyi-gyűjtemény. Ezekhez kapcsolódik a felújított Zsolnay-mauzóleum, az Alkotó- és Inkubátorház, valamint a Kézművész utca üzletsora. Az Alkotó negyed ad helyet kulturális intézményeknek, vendéglátóhelyeknek és fesztiváloknak. A Gyermek és Családi negyed központi elemei a Planetárium, a Pécsi Galéria komoly nemzetközi vendégtárlatokat is fogadni képes új épülete, valamint a megújult Bóbita Bábszínház, míg az Egyetemi negyedben a Pécsi Tudományegyetem több kara (pl. Művészeti Kar) és újonnan alakult tanszéke kap helyet.

A hatalmas szabású projekt kivitelezése 2009. novemberében kezdődött.] Ennek részeként a meghatározó jelentőséggel bíró Zsolnay manufaktúrát átköltöztették a negyed keleti részébe. A megüresedett épületeket átépítették, felújították, a rossz állapotúakat lerombolták, emellett megszépült a gyár értékes növényeket rejtő, műemlék szobrokkal, vázákkal díszített parkja is. [forrás]

A kulturális negyed teljes egészében 2012 tavaszára került átadásra.

2012.10.20
Püspökszentlászlón lévő Arborétumot látogattuk meg. Úgy gondoltam, a Zsolnay Negyed közelsége lehetővé teszi, hogy ott ebédeljünk, legalább megismerjük, az utolsó (tavaszi) látogatásunk óta megnyitásra került "Zsolnai Éttermet", hát tévedtünk! Odaérve, azt láttuk, hogy az épületen kívül kerti bútorokkal megterített étkezés folyik, telt-házzal. Kérdeztük az egyetlen pincért, mik a lehetőségek, válasz, az étterem bejárata előtt lévő folyóson van még egy asztal, de legalább 45 percet kell várni, hogy egyáltalán kérhetünk valamit, már ami még lesz akkor (ez 13:30-kor történt), a felső terasz zárva, belül zárva, nem is ragozom tovább, hatalmas csalódással, ebéd nélkül távoztunk a Zsolnai Negyed-től!

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

doki: Egy jabb rideg, ronda, zlstelen s felesleges "ltogatkzpont"....

www.kastlyok.hu  * Start  *