Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 7107Ibrányi Kastély - Vendégház

Kategória Kastély , Vendégház , Panzió , Nem látogatható, Elhagyott (romos) épület

Kép album megtekintése

Cím 2681 Galgagyörk, Szilágyi u. 9.
GPS koordináta N 47.739390,E 19.368630
Régiół Pest
Megye Pest

Internet:

http://www.ibranyi-kastely.com/

e-mail:

marbendor@invitel.hu

Telefon:

Megjegyzés:

Kapcsolat: Kunszt Szabolcs, tel.: +36 30 239-7592

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2008-01-31 - Látogatás dátuma: 2008-06-22 - Utolsó módosítás: 2011-05-18A községet 1484-ben említi először oklevél, Gerge néven. A XVII. századtól szlovák lakóiról Tóthgyörknek nevezték, Galgagyörk néven 1900-tól ismert. A török megszállás alatt lakói elmenekültek és csak a XVII. században tértek vissza. Az 1630-as évektől az Egri család birtoka. 1673-tól udvarházas helyként említik.

Budapesttől 40 km-re, Galgagyörkön, fekszik az Ibrányi kastély, a falu szélén. A kastélyt 2 ha őspark veszi körbe.
A XIX. század második felében épült, földszintes, klasszicista stílusú kastély érdekessége az U-alakú, négyoszlopos portikusz, a timpanonban fekvő szoboralakok és a címer. Az épület belsejében figyelemre méltó a kályha, a falikút, a mázas padlóburkolat.

Tulajdonosa báró Ibrányi Mihály, a Magyar Királyi honvédség zászlósa volt. Testvérének fia Vajai Ibrányi Mihály altábornagy, a magyar Honvédség utolsó parancsnoka volt. A családdal jó batátságban volt Horti Miklós kormányzó és családja, így gyakori vendégei voltak a kastélynak.
A család a II. világháború kezdetén Svájcba emigrált és a Szabad Európa Rádió munkatársa lett.
Báró Ibrányi és felesége Brüll Olga a parkerdőben lévő kriptában nyugszik.

Az Ibrányi kastély, a XIX. század második felében épült, földszintes, klasszicista stílusú kastély érdekessége az U-alakú, négyoszlopos portikusz, a timpanonban fekvő szoboralakok és a címer. Az épület belsejében figyelemre méltó a konyhában megőrzött a mázas padlóburkolat és a csempe.

Jelenlegi tulajdonosok 1994-ben vásárolták meg a kastélyt a helyi TSZ-től. Teljes felújításba kezdtek, majd 2000-ben sikerült beköltözhetővé tenni, később úgy döntött a család, hogy vendégeket is fogadnak.

A volt mellék épületet átalakították vendégházzá, ahol nappali, konyha, hálószobák a tetőtérben, közös mosdó-wc, továbbá itt került kialakításra a szauna és zuhanyzók is. A kivetezés során megőrizve az épület eredeti jellegét, egyszerű burkoló anyagokat (gerendás mennyezet, tégla) használtak fel, de ellátták a vendégeket szolgáló kényelemmel.

A kastély épületében egy apartman két hálószobával áll a vendégek rendelkezésére.
A vendégház nem hotel jelleggel, hanem családoknak, baráti társaságoknak ad lehetőséget, hogy jól érezzék magukat, egy hatalmas parkban, csendben, madárcsicsergást hallgatva. Az Észt származású feleség, a hozott szokások közül, a szaunát és a dézsában való fürdés különleges élményét valósította meg.

A parkban 3 db. faház került elhelyezésre, berendezése most van folyamatban, ahol további vendégek elhelyezésére lesz lehetőség. Gyerek tábor, max 20 fő elhelyezéséig is megvalósítható.

A kastély tuladonos család (férj, feleség és három gyerek), családias vendéglátást biztosítanak, a nem 4 csillagos wellnessre vágyó, de a csendes, baráti légkört szerető vendégek részée.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *