Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 8569Eszterházy Kastély - Múzeum

Kategória Kastély , Múzeum , Kastélyszálló

Kép album megtekintése

Cím 9431 Fertőd, Joseph Haydn u. 2.
GPS koordináta N 47.621756,E 16.871533
Régiół Nyugat-Dunántúl
Megye Győr-Moson-Sopron

Internet:

http://www.eszterhaza.hu/

e-mail:

info@eszterhaza.hu

Telefon:

+36 99 537-640

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 2013-09-28 - Utolsó módosítás: 2018-12-301681-ben Esterházy Pál a császári adminisztráció elkobozta javakat megvette. 1720-ban Hg. Esterházy József irányításával megkezdődött az Esterházy kastély építése. Eszterháza neve először Miklós herceg levelében olvasható: "Schloss Eszterháza". (1766.) A fertődi Esterházy kastély-együttes XVII. századi kisebb főúri rezidencia épületeinek felhasználásával 1720-ban, majd mai formáját is elnyerve 1762-84 között épült, barokk, rokokó és copf stílusban. A több száz hektáros tájalakítással, kerttel és kerti építményekkel kialakított együttes építtetője herceg Esterházy (Fényes) Miklós (1714-1790), az ország első számú főura, az Esterházy hercegi majorátus feje.
A kastély parkja és a kapcsolódó táj a barokk kertművészet legérettebb magyarországi alkotása, s egyben a barokk tájformálás európai léptékkel mérve is nagyszabású, példaértékű megjelenése.


Javaslom még megismerésre az ausztriai Eisenstadtban lévő Eszterházy kastélyt is: a kastély Burgenland tartomány legjelentősebb kulturális emlékhelye és jelképe. A kastély története egy XIII. századi várra nyúlik vissza, amely 1694-ben került az Esterházy család tulajdonába. A birtokot I. Esterházy Pál herceg idején építették át barokk kastéllyá, amely ezt követően több mint 300 éven keresztül volt a hercegi család első számú rezidenciája és gazdasági központja.

Felújítás - megújulás.
"Közel négymilliárd forintból újulhat meg az Esterházy-kastély. Elsőként a dísztermet és a zenetermet restaurálják, de megszépül a kastély belső díszudvara is. A kastély együttes több évig tartó rekonstrukciója a Műemlékek Állami Gondnoksága vezetésével folyik, melynek kapcsán a központi épületet és a kastélyparkot helyreállítják, illetve a mára teljesen elpusztult operaházat újraépítik.

Beszámoló az uniós projektjeink fertődi és edelényi munkáiról (2010. ápr. 22.)
Az ország egyik legnagyobb örökség-turisztikai fejlesztése kezdődött az Fertődön az Esterházy-kastélyban. Több mint 1,3 milliárd forint uniós támogatással valósulhat meg Eszterháza, Közép-Európai Kulturális Központ I. fejlesztési üteme. A kivitelezési munkálatok 2009. augusztus 27-én kezdődtek el a belső díszlépcsőház, a Sala Terrena (nyári hűsölő) és a nyári ebédlő restaurálásával.
Szeptember 21-től restaurátorok dolgoznak a zeneteremben és a díszteremben is. Az I. fejlesztési ütem során 2011-ig fokozatosan megújulnak a déli nagy park felőli homlokzatok, rekonstruálják a bábszínház tetejét és egy parkoló is megépítésre kerül.
A munkálatok alatt folyamatosan látogató marad a műemlék együttes.
A projekt I. fejlesztési üteme a tervek szerint 2011-ben zárul. Az 1.6 milliárd forintos beruházást a kormány 2007 novemberében kiemelt projektként nevesítette, amely lehetőséget teremtett arra, hogy 90 százalékban uniós forrásból újulhasson meg az Európa-hírű egyedi műemlék. A most induló helyreállítási-fejlesztési projekt első ütemét követi a fejlesztés második üteme 2,4 milliárd forintos keretben. Ennek során a többi között tovább bővül a felújított épületek száma és a kastélypark egy része, valamint a két kamarakert is megújulhat.
Fogadóközpont épül, amely egyrészt kiszolgálja a kastélyba és a világörökségi területre érkezőket, valamint a régió turisztikai központja lesz. A második ütem megvalósulása után az Esterházy-kastély európai színvonalú központjává válik a Fertő-táj világörökségi területnek.A fertődi Esterházy Kastély díszudvarában kávézót nyitottak.
Az ESTERHÁZY KÁVÉZÓBAN páratlan műemléki környezetben kávékülönlegességekkel, házi süteményekkel várják a Fertő partra látogató Vendégeket!
Vendéglátó: Tornácos Panzió és Étterem, Hospely család.
Eszterházy kávézó.
9431 Fertőd, Joseph Haydn u.2
Esterházy kastély (belső díszudvar)
Telefon: +36 30 9372 339
Honlap: www.esterhazykavezo.hu
E-mail: info@esterhazykavezo.hu
Nyári nyitva tartás: 10.00-20.00-ig (hétfő szünnap)


Forrás: http://www.nemzetimuemlek.hu/index.php/szallasok_a_fertdi_esterhazy_kastelyban
Fertődön az Esterházy-kastély történelmi falai között is megszállhatnak látogatóink. A különleges gondossággal, a történelmi hangulatukat megőrizve felújított és berendezett lakosztályok és szobák kuriózumát az adja, hogy átélhető milyen lehetett egykor az uralkodói pompával megépített kastélyban vendégeskedni.

A napjaikban múzeumként működő kastély körüli hatalmas parkban kiadós sétára indulhatnak a vendégeink, akik az egykori nemesi testőrség lakhelyeként szolgáló Gránátos házakban étkezhetnek, míg a kastély belső udvarában kialakított kávézóban megízlelhetik a hajdani főúrról elnevezett Esterházy tortát is. Bővebb információ: 99/ 537-640, 20/400-1350, hotel@mag.hu.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *