Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 5351Szikla Fogadó Panzió

Kategória Panzió , Étterem

Kép album megtekintése

Cím 3324 Felsőtárkány, Fő út 313.
GPS koordináta N 47.983240,E 20.435782
Régiół Észak-Magyarország
Megye Heves

Internet:

http://sziklafogado.internettudakozo.hu/

e-mail:

Telefon:

+36 36 534-075

Megjegyzés:

Nyitva: egész évben

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 2011-08-20 - Utolsó módosítás: 2011-10-24Felsőtárkány mindössze 6 km-re fekszik Egertől. A Szikla fogadó a felsőtárkányi tó mellett található, közvetlenül a Lilafüredre átvezető hegyi út kiindulásánál.
A szabadidő eltöltését szervezett és egyéni formában is biztosítja a település. A bakancsos turizmustól kezdve a hegyi kerékpározáson keresztül a lovaglásig lehetőségük van a településre látogatóknak a szabadidő kellemes eltöltésére és a pihenésre

A Szikla Fogadóban zuhanyzóval és televízióval felszerelt szobák, étterem várja a vendégeket. Programajánlatok: lovaglás, erdei kirándulás, erdei kisvasutazás, erdei iskola, borkóstolás, városnézés Egerben, szalonnasütési, bográcsozási lehetőség

20 fő fölötti csoportoknak disznóvágással egybekötött egész napos programot kínálnak, a helyi szokásoknak megfelelően. 80 személyes éttermük kiváló ételekkel, vad- és halkülönlegességekkel, remek egri borokkal és udvarias kiszolgálással áll a vendégek rendelkezésére. Éttermükben esküvők, rendezvények, illetve baráti találkozók lebonyolítását is vállalják. Hangulatos teraszukon akár 60 fős grill-partit, vagy más szabadtéri összejövetelt is tudnak rendezni - igény szerint.
Üdülési csekket, bankkártyát elfogadnak.


A Fogadó jó kiindulási pontja lehet a Bükkbe irányuló kirándulásoknak, túráknak (autóval, vagy gyalogosan). A Lilafüredre vezető főút kiinduló pontja is a Fogadónál kezdődik.
További kirándulási célpontok lehetnek például: Eger, Egerszalók, Lillafüred, Szilvásvárad, Miskolctapolca, stb.

A Kő-közi Tanösvény indító állomása Felsőtárkány község északkeleti szélén lévő tó partján, a BNPI Oktató- és Látogató Központja mellett található. A Szikla-forrást és a fölötte magasodó mészkősziklát, az alatta húzódó Kő-köz nevű sziklaszorost és a tavat fűzi fel egy sétára. A 800 méter hosszú tanösvényen 5 állomás található. Bejárásához, a jelenségek tanulmányozásához egy óra bőven elegendő. Útvonala: Felsőtárkány, Szikla-forrás, indítótábla - felsőtárkányi-tó - Szikla-forrás mészkősziklája, kilátópont - Kő-köz - Szikla-forrás.

A Barát-réti Tanösvény Felsőtárkány község északkeleti szélén lévő tó partjáról, a BNPI Oktató- és Látogató Központja mellől indul. z állomásokon lévő, vagy a közelükben megtekinthető természeti és kultúrtörténeti értékek leírását, a hozzájuk kapcsolódó ismereteket a Felsőtárkányi tanösvények (Eger, 2002) című kirándulásvezető füzetben olvashatjuk. A kiadvány a BNP Igazgatóságán szerezhető be (Eger, Sánc u. 6.) Szabadon látogatható!

A Felsőtárkány község északkeleti szélén lévő tó partjáról (a BNPI Oktató- és Látogató Központja mellől), illetve a volt Ifjúsági tábor (Park Hotel Táltos) mellől indul a Vár-hegyi Tanösvény.
Útvonala: Felsőtárkány, volt ifjúsági tábor parkolója, indítóállomás - Csák-Pilis-hegy - dolomitbánya - Dolomitbánya fölötti kilátópont, Vár-hegy nyerge - Vár-hegy, őskori földvár sánca - Várkúti Turistaház - Törökút, Kövesdi-kilátó - Kőbánya-lápa - Felsőtárkány, parkoló.


Felsőtárkányi Sziklaforrás Közhasznú Egyesület
Felsőtárkány, Fő út 101.
e-mail: sziklaforras@gmail.com
web: http://sziklaforras.hupont.hu/
Egyesületünk 2007 áprilisában alakult. Jelenlegi létszáma 20 fő.
Társaság folyamatosan szépíti és karbantartja a Tárkányi kistavat és környékét. Programjaikkal bekapcsolódnak a település életébe, színesebbé kívánják tenni a szabadidő helyi eltöltését. Az Egyesület a nyári időszakban horgászoktatást tart 14 év alatti gyerekeknek.

Felsőtárkányi Kisvasút a Wikipédia WEB lapján.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *