Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3106Dürnstein - Wachau Duna völgy

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím 3601 Dürnstein
GPS koordináta N 48.394889,E 15.520182
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Niederösterreich

Internet:

http://www.duernstein.at/

e-mail:

info@duernstein.at

Telefon:

+43 (0) 2711/200

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2012-06-25 - Látogatás dátuma: 2012-09-23 - Utolsó módosítás: 2012-09-27DÜRNSTEIN
A település egy keskeny földcsíkon a Duna és a meredek sziklák között fekszik, mint a hajó kikötésre alkalmas hely mindig is fontos volt. I. Heinrich császár 1019-ben Tegernseenek apátságnak adta a települést. 1002 óta Unterloiben is hozzá tartozott, Oberloiben Salzburg birtokában volt. 1000 lakosú parányi városka, neve szinte azonosult Wachauval. Semmi sem zavarja szépségét, a vasút és a B3-as főút is alagúttal kerüli meg. A Duna egy szűk kanyarulatában lélegzetállító sziklaszírt tetején találjuk Dürnstein romantikus (romos) várát. Az egyre bővülő város megőrizte festői képét, szőlőültetvények, romos kastélyok, várak övezik határát.

Látnivalói:

  • Érdemes megnézni a híres Ágoston-rendi kolostorának (Augustiners-Choherrensteinstift) díszes épületét, gazdag stukkóit és a vidéket uraló barokk tornyát. Dürnsteini Apátságot, 1410-től lakják.
  • Ausztria legszebb barok apátsági épületegyüttese, kék-fehér plébániatemplomával.
  • Alter Klosterkeller - Kolostor Pince
  • Hotel Schloss Dürnstein***** (új kastély)
  • KellerSchloss – Pincekastély
  • Dürnstein vára (rom) magasan a város felett a sziklákra épült 1130 körül a Kuenringerek által, napjainkban a turisták kedvelt célpontjának számít. Vár (rom), 1645-óta romos. E várhoz fűződik a középkor egyik története. Európa szerte felháborodást keltett 1192-ben, amikor oroszlánszívű I. Richárdot fogva tartották ebben a várban.A Wachau a Duna völgyének Melk és Krems an der Donau között húzódó 30 kilométeres szakasza, az azt délkeletről övező Dunkelsteinerwald és az északnyugatra elterülő Waldvierteil lankáival. A Duna itt vág utat magának a prekambriumi kőzetekből álló Cseh-masszívum délkeleti peremén, völgyszorosa helyenként kiszélesedik, itt nagy mennyiségű agyag és lösz található. Az emberi beavatkozás, a meredek partszakaszok teraszos szőlőültetvényekké alakítása főként a folyásirány szerinti, napsütötte baloldalt jellemzi.

A wachaui városok története jellemzően a 11-12. századig megy vissza. A legrégibb előzményekkel rendelkező település a Wachau keleti bejáratánál található Mautern an der Donau, amelynek helyén a 2. századtól római castellum (Favianis), majd az 5. századtól a Szent Szeverin alapította kolostor és az azt körülvevő erődített település állt.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *