Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 6187Fiath - Bezerédj - Gindhy kastély - Lovas Udvarház Panzió

Kategória Panzió , Kastély

Kép album megtekintése

Cím 7056 Szedres, Apáti-puszta, Ady Endre u. 42.
GPS koordináta N 46.477613,E 18.693010
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Tolna

Internet:

http://www.lovasudvarhaz.hu/

e-mail:

info@lovasudvarhaz.hu

Telefon:

+36 74/534-030

Megjegyzés:

Lovarda: Sebestyén Zoltán 06 30/390-1241
Panzió: Horváth Tímea 06 30/257-4612

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2012-05-25 - Látogatás dátuma: 2012-05-24 - Utolsó módosítás: 2015-05-06A Szekszárdtól 20 km-re (M6 autópályától 3 km) lévő szedresi Lovas Udvarház, mely az 1840-ben épült Bezerédj "kiskastély" és az 1870-ben épült kastély hangulatos környezetébe várja a kedves látogatókat.

Az egykor gyönyörű szép kastélyépületeknek mostanra sikerült visszaadni régi pompájukat, panzióként várják a vendégeket. Az épületeket a mai igények kielégítésére modernizálták ugyanakkor sikerült megőrizni a klasszikus hangulatot is. A két épület nemcsak szállást biztosít az idelátogatóknak. A rendezvénytermeik kiválóan alkalmasak a családi-, baráti-, és céges összejövetelek, esküvők megrendezéséhez.

A hosszú időre visszanyúló szedresi lovas hagyományt kívánja fenntartani az udvarház lovardája. Ennek megfelelően a már felépült két istálló, a hozzájuk tartozó lovaspályákkal, egyre bővülő körű szolgáltatásokkal várja a lovagolni, kikapcsolódni vágyókat.

L O V A S T Á B O R !
A Lovas Udvarház, ahogy az eddigi években is, 2012-ben is szervez lovastábort gyerekeknek.
Az idén azonban a jelentkezők választhatnak, hogy napi bejárással vagy bentlakással veszik igénybe a tábort.
A bentlakásos táborban a gyerekeket a kastélyépületekben szállásolják el. A szobák kétágyasak, mindegyikhez tartozik Wc-vel és zuhanyzóval felszerelt fürdőszoba.
A gyerekek étkeztetését a Panzió konyhája biztosítja.

A gyerekek fő programja a - lovaglás - mellett elsajátíthatják a lóápolás, szerszámismeret, és a lóismeret alapjait.
De egyéb szabadidős tevékenységben is részt vehetnek: a kirándulástól a kocsikázásig, a kézműves foglalkozástól a szalonnasütésig.

A Lovas Udvarház ajánlata óvodásoknak, iskolásoknak - Osztálykirándulás
Nem könnyű megfelelő szálláshelyet találni az osztálykirándulásokhoz. Kedvezményes áron kínálnak egy ilyen lehetőséget a Lovas Udvarház Panzióban, ahol nemcsak az osztály elszállásolásáról, de programjairól is gondoskodnak. Lehetőség van a kulturális és tudományos látnivalók mellett túrák-, és horgászat megszervezésére, hőlégballonozásra vagy sárkányhajózásra.
A két kastélyépületben összesen 40 főt tudnak elszállásolni, kényelmes - zömében - kétágyas szobákban.

IV. ORSZÁGOS LOVAS RAJZ - ÉS FOTÓPÁLYÁZAT 2012
A Lovas Udvarház által meghirdetett IV. országos lovas fotó- és rajzpályázat ünnepélyes megnyitójára május 12-én, került sor.
A beküldött - mintegy - kétezer alkotás nehéz feladat elé állította a zsűrit. Az idén is, főleg az alsós kisdiákok tettek ki magukért, a rajzok mintegy felét ők küldték be, de csodaszép munkákkal leptek meg bennünket az óvodások éppúgy, mint a nagyobb diákok, és a fotósok is. A kiállítás augusztus 20-ig tekinthető meg.

LOVASKULTÚRA
A 63-as út mellett fekvő kis falu életében hosszú időre tekint vissza a lótartás, lovaglás, fogathajtás. Az 1970-es években már nevet szerzett magának a szedresi ménes és lótenyésztés.

Az elkészült Lovardában jól képzett lovak és felkészült oktatók várják a kezdő és gyakorlott lovasokat. Lovaik többsége a legjobb vérvonalakból származó magyar félvér, illetve kisbéri fajtájú. Kiegyensúlyozott vérmérsékletűek és könnyen idomíthatóak, ezért kiválóan alkalmasak a kezdő lovasoktól egészen a profi túrázókig mindenki számára.

Lehetőség van kocsikázásra hintóval, vadász kocsival. Lovaglásra terepen vagy a közel egy hektáros karámrendszerben. Felejthetetlen élményt nyújthat a lovas kirándulás Szedres tájvédelmi területén, ahol kis szerencsével karnyújtásnyi távolságból csodálhatjuák meg a változatos élővilágot. Lovasok gyakran találkoznak őzzel, nyúllal, fácánnal.

BORKÓSTOLÓ
A szekszárdi borvidék híres jó borairól ezért ettől az élménytől a Lovas Udvarház sem szeretné megfosztani vendégeit. Kétféle borkóstolási lehetőséget kínálnak az idelátogatóknak, melyben partner a Németh Család Pincészet.
-A vendégeknek el sem kell hagyniuk a panziót, a Nagykastélyban kialakított hangulatos pincében élvezhetik a jobbnál jobb borokat, finom ételek társaságában.
-A vendégeknek lehetőségük van sétakocsikázás során útba ejteni a partner pincészetét, és ott helyben kóstolhatják meg a felkínált nedűt.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *