Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2590Kaposvári Vadgazdálkodási Tájközpont - Szarvas farm

Kategória Utazás , Állat park

Kép album megtekintése

Cím 7475 Bőszénfa, Malom u. 3.
GPS koordináta N 46.222873,E 17.848650
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Somogy

Internet:

http://szarvasfarm.ke.hu/

e-mail:

szarvas.boszenfa@sic.hu

Telefon:

+36 82 / 570 - 519

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2012-05-01 - Látogatás dátuma: 2012-04-29 - Utolsó módosítás: 2012-05-01Forrás: http://szarvasfarm.ke.hu/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=56

"A hangulatos zselici dombok között fekvő kis falu, Bőszénfa ad otthont a Kaposvári Egyetem EC Vadgazdálkodási Tájközpontjának, a több mint 2 évtizedes múltra visszatekintő szarvaságazatnak. Az egykor kutatási programként indult zárttéri vadtenyészet mára már Közép-Európa egyik legjelentősebb állományává nőtte ki magát. Az 1300 hektáron elhelyezkedő birtok több mint 1500 gímszarvasnak, 300 vaddisznónak, 200 dámvadnak, 150 muflonnak és mintegy 50 őznek nyújt élőhelyet. Gazdaságunkban a nagyvadak mellett háziállatok – magyar szürke marha, rackajuh, ló, szamár, kecske és vizibivaly - tenyésztésével is foglalkozunk.

Változatos és sokszínű tevékenységünk egyedülálló Magyarországon. Egy ágazaton belül megtalálható a takarmánytermesztés, az erdő- és a vadaskerti gazdálkodás, a vadászat, a vadhúsfeldolgozás és a turizmus is. A Kaposvári Egyetemmel együttműködve számos kutatási programban veszünk részt és hozzájárulunk hallgatóinak képzéséhez, gyakorlati tapasztalatszerzéséhez is.
Szeretettel várjuk gazdaságunkban, ahol érdekes, különleges programokkal és látnivalóval állunk rendelkezésére. Addig is kellemes időtöltést kívánok a virtuális látogatáshoz!."

Ingyenes parkoló, egy volt majorsági, műemlékvédelem alatt lévő kocsiszín teljes felújításával bővültek Tájközpont lehetősége. Az épület oktatási, irodai céljai mellett megnyílt a Zselicvad étterem s, ahol finomságok kaphatók (hidegtál,meleg-étel s vadhúsból készült mindenféle vásárolható.

A vezetett látogatás során (kb 1 óra) közvetlen közelről nézhetők meg az őzek, sőt némelyiket meg is lehet etetni és simogatni is. A túra végén egy volt magtár épületben kialakított szarvas-agancs gyűjtemény is megtekinthető.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *