Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 1393Maria Lourdes - templom

Kategória Vallás

Kép album megtekintése

Cím 39023 Lasa - Laas Vinschgau, Silandro, Strada del Passo dello Stelvio
GPS koordináta N 46.616468,E 10.717387
Régiół Dél-Tirol
Megye Dél-Tirol

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2011-09-26 - Látogatás dátuma: 2015-07-31 - Utolsó módosítás: 2022-09-26A plébánia templom Lasa (Laas Vinschgau) legfiatalabb temploma, dél-Tirolban (Olaszország), a település határában.
A közelben volt a szálláshelyünk, az úton haladva láttuk meg a megkapoan szép templomot, természetesen megálltunk és megnéztük, természetesen nyitva volt. Mint később megtudtuk (Internetről), hogy egy ismert zarándokhely. Érdekes Magyarországon kívül mennyire egyszerű egy templom történetét megismerni az Internetről.

A templom Mária Lourdes egy csodálatos épületet az út mellett. A templom ma zarándokhely, a béke és a nyugalom szigete, sokan megállnak az arra haladó utazók is, egy elmélkedésre, pihenésre. Évente 50.000 zarándok keresi fel.

Építésének története:
Ezen a helyen egy patak keresztezi a közutat, rajta egy híd volt, ezen a hídon 1885. június 15-én haladt át Benedict Edler von Vintschgau kocsijával. A lovak megbokrosodtak, és a kocsi lezuhant a töltésen és Benedict Edler von Vintschgau meghalt. Az özvegye, az elhunyt emlékére kápolnát építetetett. Ez a történet a kápolna bejárata feletti márványtáblán olvasható.

Hamarosan búcsújáró hellyé vált, sokan jöttek és a kápolna hamarosan túl kicsi lett. Lasa település lelkésze Nicholas Ortner, aki lelkes csodálója volt Mária-nak, visszatért zarándok útjáról Lourdes-ből (dél-Franciaország) és gyűjtésbe kezdett, hogy a kápolna felbővítésre kerülhessen. Köszönet neki, rövid idő alatt a szükséges összeg összegyűjt, így megépülhetett a kápolna helyén a templom neo-román stílusban, keleti oldalán egy kör alakú harangtoronnyal. A templomot Maria Lourdes névre szentelték fel 1896-ban.

A település kezdeményezésére a templomot felújították 1975-1976 között, a helyreállítás a külső és belsőre is kiterjedt, 1983-ban a sekrestye és a szentély is és új oltár épült. Ugyanebben az időszakban új harang került a toronyba, hogy hirdesse a Boldogságos Szűz Mária-t, a Szeplőtelen Fogantatás-t.

A 1993 őszén, a templom és a harangtorony nyolc szögletű teteje újra visszakapta eredeti zsindelyes fedelét, hogy így emlékezzenek meg a templom centenáriumáról, és eredeti pompájában legyen látható.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *