Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 1483Lago di Garda - Garda tó

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

A bemutató oldal PDF formátumban (album lapként) itt nézheto meg!

Cím Riva del Garda
GPS koordináta N 45.871127,E 10.875103 - nem pontos!
Régiół Dél-Tirol
Megye

Internet:

http://www.rivadelgardaitaly.com/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2015-07-24 - Látogatás dátuma: 2015-07-30 - Utolsó módosítás: 2022-09-26Limone: Limone a hegy lábánál fekvő kisváros. A magas sziklafalak tövében, több szinten egymás fölött fehér oszlopok,amik között citromfák nőnek. A fehér oszlopok arra szolgálta, hogy téli időben üveggel fedhessék be a korán virágzó fákat.
Limone különösen szép ha hajóval jövünk, mert így látszik legjobban a sok limonaie maradványa, ahol egykor a citromot termesztették. A citromtermesztés kezdete a 13.századra nyúlik vissza. Ma már csak nagyon kevés limonaie működik

Riva del Garda: Ha tovább megyünk észak felé a tó végén találjuk Rivát. Riva régimódi kicsit olasz, kicsit osztrák város, szép kikötővel, ahol egy régi óratorony áll, árkádos házak közt.
A város fölötti szédítő szikla csúcsán Arceo ősi vára áll. Riva 14 ezer lakosú és a tó második legnagyobb városa. A Habsburg Birodalom későbbi kis városában sok híres ember is megfordult. Pl: Thomas Mann, Friedrich Nietzsche, Franz Kafka író és a költő Rainer Maria Rilke. Az első világháború után Riva olsz fennhatóság alá került.

Rivában található a Rocca, a 12.században vízívár állt a helyén,később erős erődítménnyé alakították át. Ma a város múzeumát találjuk benne. A város szimbóluma az óváros központjában a 34 m magas Torre Apponale. A torony a 13. században épült és a kikötőt védte. Rivában van a Garda tó legszebb és legnagyobb szabad strandja. Rivától 5 km-re található egy jó kis kirándulóhely,a Varone vízesés, amit a gyerekek és felnőttek is egyaránt élvezni fognak.
Ott ahol a tó szorosa véget ér, és a medre kiszélesedik ,ott található a tó névadó városa Garda. A város felett nagy hegytömb magasodik a Rocca, amit már messziről látni. Innen továbbhaladva jutunk Lazisébe. Az óvárost ma is teljes egészében körülöleli az 1370-ben épített városfal, és a központba csak három városkapun lehet bejutni. Lazisének gyönyörű kikötője van

Torbole: A tó északi részétől a keleti oldalon indulunk tovább ahol az első város Torbole. Ezen az oldalon nagyon zöld és virágos a táj,buján nőnek a zöldes-lilás gyümölcsű fügefák, ezüstös olajfák, tamariszkuszok, és édes illatú mirtuszbokrok. Torbole a sportos fiatalok üdülőhelye, mert a tónak ezen a részén lehet a legjobban szörfözni

Gardaland: Ha gyerekkel utazunk a Garda tóhoz akkor fürdésre legalkalmasabb a déli-délkeleti partszakasz. A tó déli részén sekély a víz,északon gyorsan mélyül. A gyerekek legnagyobb élménye lehet a Garda tó mellett található Gardaland. A Gardaland egy hatalmas vidámpark, amit 1975-ben nyitottak meg. A szabadidőpark a Disnylendek mintájára épült, így a gyerekek mellett a felnőttek is élvezni fogják.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *