Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 6368Vay kastély - Volán Panzió

Kategória Kastély , Kastélyszálló , Panzió

Kép album megtekintése

Cím 3635 Dubicsány, Kossuth Lajos út 55.
GPS koordináta N 48.285353,E 20.494480
Régiół Észak-Magyarország
Megye Borsod-Abaúj-Zemplém

Internet:

http://dubicsany.emkk.hu/

e-mail:

dubicsany@borsodvolan.hu

Telefon:

+36 48 432663

Megjegyzés:

Mobil: +36 20 4332870

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 2007-03-11 - Utolsó módosítás: 2016-04-28Dubicsány Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén a szlovák határ közelében, Putnoktól 4 km-re található. A település a 26-os számú főúton közelíthető meg, illetve vonattal a Miskolc-Ózd vasútvonalon.

Dubicsány legfőbb látnivalója a 18. század közepén barokk stílusban épült Vay kastély. Az épület a 20. század elején a bécsi bankárcsaládból származó Barta Arnold tulajdonába került, aki a század elején átépítteti kastélyát.A kastélyt mintegy 3 hektáros kastélypark övezi. A kastély épületét az úttal összekötő sétányt egy látványos vadgesztenyefasor kíséri. Néhány örökzöld fa, mint tuja, boróka és ciprusfajok a II. világháborút követően lettek a kastélyparkba telepítve.
A kastélyt az 1950-es években SZOT üdülővé alakítják. Végül 1982-től a Borsod Volán üdülőjévé válik. A kastély ma is a közlekedési vállalat üdülőjeként működik, de az 53 fő befogadóképességű épületben a dolgozók mellett szálló vendégek is megszállhatnak. A szálló télen-nyáron működik.

Saját vélemény (2007): a gondnok Hölgy szívélyesen fogadott minket, körbe vezetve bemutatta a kastély jelenét, és elmondta a fejlesztés terveit. Az épület állaga kívülről leromlott, elhasználódott állapotot mutat. Amikor ott jártunk, akkor folytak a felújítások (külső-belső, a szobák kialakítása, komfortosítása).

Ma (2016) ezt olvsom a WEB lapról: Az 53 fő befogadóképességű üdülő, rádióval, mosdóval ellátott szobákkal a folyosókról megközelíthető külön zuhanyzóval, illetve 3 darab kétágyas, fürdőszobával ellátott szobával télen-nyáron a vendégek rendelkezésére áll.

A kastély park közepén áll, hátul erdő, mely rendezetlen állapotot mutat, maga a kastély egy várfal szerű bástyával van körbevéve (látványos).Esküvők, rendezvények céljára bérelhető, az étterem nem állandó üzemeltetésű, vendégszámtól és megrendeléstől függő.Van mit felújítani kívül-belül, de egy szép építésű kastély, sajnos a külső díszítésektől már "meg van szabadítva".

Dubicsány Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén a szlovák határ közelében, Putnoktól 4 km-re található. A település a 26-os számú főúton közelíthető meg, illetve vonattal a Miskolc-Ózd vasútvonalon.

Dubicsány legfőbb látnivalója a 18. század közepén barokk stílusban épült Vay kastély. Az épület a 20. század elején a bécsi bankárcsaládból származó Barta Arnold tulajdonába került, aki a század elején átépítteti kastélyát. A kastélyt mintegy 3 hektáros kastélypark övezi. A kastély épületét az úttal összekötő sétányt egy látványos vadgesztenyefasor kíséri. Néhány örökzöld fa, mint tuja, boróka és ciprusfajok a II. világháborút követően lettek a kastélyparkba telepítve.
A kastélyt az 1950-es években SZOT üdülővé alakítják. Végül 1982-től a Borsod Volán üdülőjévé válik. A kastély ma is a közlekedési vállalat üdülőjeként működik, de az 53 fő befogadóképességű épületben a dolgozók mellett szálló vendégek is megszállhatnak. A szálló télen-nyáron működik.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *