Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3073Johannesbachklamm (nyár 2012, Advent 2010)

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím 2732 Würflach, Klammgasse 383.
GPS koordináta N 47.781443,E 16.033977
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Niederösterreich

Internet:

http://www.johannesbachklamm.at/

e-mail:

office@johannesbachklamm.at

Telefon:

Megjegyzés:

Klám Wörflach felöli vége, GPS: 47.778213 , 16.047835

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2010-12-06 - Látogatás dátuma: 2018-06-30 - Utolsó módosítás: 2019-11-28Johannesbachklamm (szurdok)
Ha a Schneebergről megyünk hazafelé, vagy a Hoche Wand az uticél, némi kis keresgélés után meg lehet találni ezt a kis szurdokot. Mind a keleti, mind a nyugati végéről be lehet jutni, jól ki van táblázva a B-26.sz főúttól a szurdok bejáratokig (keleti és nyugati vége). A szurdok hossza 6 km hosszú, vadregényes táj a Hoche Wand (Nagy Fal) régióban, Alsó-Ausztriában Wiener Neustat és Puchberg között, amely Würflach nyugati határában fekszik és 15 perc sétával érhető el a faluból.

A szurdokban a 19. század második felében szénbányászok dolgoztak. 1889-ben nyitották meg az idegenforgalom előtt, a biztonságos bejárat 1902-ben létesült.
A szurdok legmélyebb pontja mintegy 60 m mély, és mintegy 1 000 m hosszú, és elválasztja a nyugati oldalán lévő puhább kőzetet a Schrattenbach hegyek keleti nagy kavicsos síkságától. A tektonikus hasadékot a csapadékos éghajlat segítette, hogy több ezer év alatt elmélyítse a patak medrét.

A település vége felől egy kiszélesedő tisztás van, itt éppen rendezvény volt, borkóstolással. Ugyanitt kulturált, tiszta WC biztosítja a szükségletet. Mondanom sem kell, hogy tisztaság minden felé. Annyian voltak, hogy a bevezető út két oldalán a település végétől a völgy bejáratáig sorban parkoltak az autók, telt ház volt. A nagy parkolótól kb 15 perc séta, de hát Ausztriában is kényelmesek az autósok, ezért elmennek amíg lehet.
A szurdok elején egy helyi festőnek (akvarell képek) volt az erdőbe kitelepített kiállítása, a kiállított remekműveket meg is lehetett vásárolni. Ilyen kitelepülés itthon elképzelhetetlen, hiszen csak addig lenne meg a kép, míg a kirakást végző el nem fordul, aztán bottal ütheti a nyomát. Ausztria egy más világ!

2012. évben az Adventi rendezvény december 6-9. között kerül megrendezésre.

Advent a Johannesbachklamm szurdokban – 2010.december
Különleges adventi kirakodóvásár nem akármilyen helyszínen várja a látogatókat a romantikus Johannesbach klamm szurdok kellős közepén, sziklák, erdők és vizek ölelésében.
Körülbelül 40 kiállítóhely (árus) gondoskodik a látogatók kényeztetéséről: kulináris élvezetek, meleg italok, sütemények, ajándékok, stb.
Legszebb látványosságai közé tartozik Ausztria legnagyobb feldíszített karácsonyfája, a jászolkiállítás és a hangulatos világítás. Érdemes felkeresni az újonnan épült rusztikus fapajtát, amely ismét kézműveseknek ad otthont (üvegfúvó, kovács, esztergályos), ahol a szakmák látványosan mutatják be képességeiket.

A romantikus Johans szurdok közepén a sziklák, erdők és vizek mentén, már 1994 óta kerül megrendezésre a St. Johns szorosban az Advent.
Hangulatvilágítás biztosítja a rendezvényhez a jó légkört, hogy a korábbi évekhez hasonlóan több ezer látogató jól érezze magát. A legnagyobb attrakció minden bizonnyal A legnagyobb díszített karácsonyfa Ausztriában, melyen a díszek nagyméretű gyertyák, gyöngyök, cukorkák. A kb. 20 m magas óriás fenyő alatt található egy ajándékokkal teli asztal, melyen túlméretezett ajándékokat látni .

A Fogadó az St. John szurdokban
A nyáron is hűvösebb és frissebb a levegő, jó ételek és udvarias kiszolgálás várja a látogatókat. Az eső ellen terasz védi a vendégeket.
Kapcsolat: Claudia Seemann
2732 Würflach, Klammgasse 383 Johannesbachklamm
GPS: 47.781443 , 16.033977
Telefon: 02620 42573
e-mail: office@johannesbachklamm.at
Egész évben nyitva!
Hétfő és péntek szünnap, nyitva tartás 10 órától.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *