Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 5818Strechau várkastély

Kategória Várkastély

Kép album megtekintése

Cím 8903 Rottenmann, Burgfried, Burgfried 13
GPS koordináta N 47.528955,E 14.315539 - nem pontos!
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Steiermark

Internet:

http://www.burg-strechau.at/

e-mail:

shop@burg-strechau.at

Telefon:

Megjegyzés:

Tel.: Dr. Wolfgang Boesch +43 0676 7255481

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2010-10-25 - Látogatás dátuma: 2010-10-25 - Utolsó módosítás: 2015-05-31A várkastély nagy kerülővel kötelíthető meg, az autópályáról jól ki van táblázva a felvezető út.
(Mink még abban az időszakban jártunk a várkastélyban, amikor még csak korlátozottan, hetente egy napon volt látogatható, és a család egyik tagja mutatta be a kastély egy részét.), ahogy most az Interneten keresgéltem, találtam rá a várkastély WEB lapjára, és ebből derül ki, hogy 2006-tól megnyitották a nyilvánosság számára, azaz látogatható.

Rottenmann Paltental város felett (Stájer-tartományban) helyezkedik el, egy sziklaszirten csücsülve Strechau várkastélya. Első okleveles említése 1074 (alpenslawisch strechow = tető, szállás, menedék), az első erődítmény valószínűleg csupán egy toronyból állt. A részben román, részben gótikus erődítmény, a 16. század közepén vette fel a reneszánsz kastély stílusát.
Az olaszos udvar és a mennyezeti festmény (1579) a protestáns ima lenyűgöző bizonyítéka. Az ellenreformáció során az Admont apátság (1629) megszerezte a várat, vagyonát és jogait, ekkor épültek az istállók és az irodaház.

Admont Stary igazgató, János főherceg barátja, átalakította a várat, létrehozott benne saját és reprezentatív célokra épületrészeket. A várkastélyban több alkalommal találkozott János főherceg és későbbi felesége Anna Plochl a (1820-29), ahol az esküvőjüket szerették volna megtartani, de ehhez nem kapták meg előzetesen az engedélyt a császári bátyjától (II. Ferenc, Bécs). Ebben az időben hozták létre a kastély kertjét is a felsővárban.

1848-ban a kastély közigazgatási szerepét felfüggesztették, állapota közel 50 évig folyamatosan romlott, míg 1892-ben Dr. Julius Hofmann bécsi gyáros vásárolta meg. 1909-ben tovább adta Dr. Adolf Boesch-nek. Fia, Adolf Egon Boesch az infláció (1909-1926) miatt elvesztette az ingatlant. A bécsi Terézia-féle Akadémia vette meg az ingatlant, a várkastélyt gyakorlatilag 1938-ig nem használták. Ezt követően a NAPOLA iskola került az épületbe, benne gyermek szanatóriumot üzemeltettek. 1955 után állami felügyelet alá került és mint lábadozó otthont használtak mígnem az épület üzemképtelen állapotába került.

1979-ben a Terézia-féle Akadémia értékesítése a lepusztult a szinte teljesen üres kastélyt. Előbb a tervek szerint egy amerikai szállodalánc vásárolta volna meg, de végül az egykori tulajdonos unokája Harald Boesch megvásárolta a várkastélyt.
Nagyon sok pénzbe és energiába került a családnak, hogy helyreállítsák. A helyreállítás azóta is folyamatos, nyitott kastélyként kulturális rendezvények helyszíne is lett.

1999-ben a várkastély üzemeltetésére a család létrehozta a Boesch (magán) Alapítványt és 2006 óta látogathatóvá tették, a gyűjteményt bővítették egy veterán autó bemutatóval is.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *