Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 5847Klosterneuburg Kolostor és Apátság

Kategória Vallás

Kép album megtekintése

Cím 3400 Klosterneuburg, Stiftsplatz 1.
GPS koordináta N 48.304903,E 16.328898
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Niederösterreich

Internet:

http://www.stift-klosterneuburg.at/

e-mail:

info@stift-klosterneuburg.at

Telefon:

+43-2243-411-0

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2010-09-14 - Látogatás dátuma: 2011-03-15 - Utolsó módosítás: 2015-10-22Klosterneuburg kolostorának gyűjteményében fellelhető számos jelentős műalkotás, a világhírű középkori Verduni - oltártól, a barokk műkincseken át egészen a modern festészetig. A cél nemcsak megőrizni ezen művészeti alkotásokat, hanem a látogatók számára különböző módon hozzáférhetővé is tenni.

Az időszaki kiállítások, nemcsak a látogatók művészi érdeklődésének bővítésére szolgálnak, hanem lehetőséget adnak az újabb tudományos kutatások bemutatására is.
A romantikus kolostortemplom, gótikus körséta a Leopold-kápolnában, a világhírű Verduni oltár az 51 pompás emailoltárral, a fenséges császári szoba, VI. Károly rezidenciája eredeti, befejezetlen pompájában és a számos értékes kiállított mű a kolostor múzeumában, azaz a Klosterneuburgi kolostor, érdemleges úti cél Ausztriába minden kultúrakedvelő turistának.

A kolostor múzeumát a 18. század végén Ambros Lorenz prépost alapította, lévén korának első ilyen jellegű intézménye. A gyűjtemény részét képezik a festészet, szobrászat, kézműves alkotások remekművei a középkortól egészen napjainkig.

A múzeum műkincseinek átfogóbb tanulmányozására ad lehetőséget a "Vasárnapi művészet" elnevezésű tevékenység. A közel két órás rendezvény középpontjában különösen említésre méltó műtárgyak állnak, amelyeket művészeti szempontok, továbbá a keletkezési idejük politikai, történelmi és társadalmi összefüggései alapján is szemlélnek.

A kolostor múzeumának legjelentősebb műtárgyai a Raphael Donner által alkotott Merkur szobor, elefántcsont faragások gazdag gyűjteménye, valamint a kolostor 19.-ik és 20.-ik századi szemléletei, köztük Egon Schiele korai munkásságának négy műve. A legértékesebb kiállított művek azonban a Babenbergek családfája, valamint ifjabb Rueland Frueauf munkái.

A Kolostor nyilvánosságra megnyitott része vezetéssel látogatható, a megvásárolt belépő jegy típusától függően. Az épületben üzemeltetnek egy kávéházat, melyben meleg konyha is üzemel. Az épület együttesben van még külön egy vendéglő és egy másik kávézó is.
Javasolt a Stifttiket, amely 3 féle vezetést tartalmaz, amely 3-5 óra tartamot feltételez.
Fényképezés engedélyezett, vakuhasználat nélkül.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *