Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4954Greinburg

Kategória Várkastély , Múzeum

Kép album megtekintése

Cím 4360 Grein an der Donau, Schloss Greinburg 1.
GPS koordináta N 48.228230,E 14.850330
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Niederösterreich

Internet:

http://www.schloss-greinburg.at/

e-mail:

mail@schloss-greinburg.at

Telefon:

+43 (0)664-9861981

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2010-07-21 - Látogatás dátuma: 2010-07-11 - Utolsó módosítás: 2015-06-12Forrás: http://www.schloss-greinburg.at/
(2010.07.22.) - Úgy látom nem működik a néhány napja még működő Web lap

1488-1493 - Greinburg a német nyelvterületen az első várak között épült, a későbbi birodalmi báró Heinrich Siegmund és Prüschenk építették.
1533 - A császári tanács megvásárolta, a vár kapitánya, kormányzó Johann LEBL (Loebl), a vár ekkor nyerte el a jelenlegi formáját.
1621 - Gróf Leonhard Helfrich Meggau a vár bal szárnyának bővítését folytatta, ekkor jött létre az árkádos, oszlopos homlokzat az udvaron. Meggau létrehozta a Terrena is a Sala -t (Stone Színház).
1625 - felújításra került a csarnok és a kápolnával szomszédos déli torony. Anna Meggau a kastélyba hozta férjét, gróf Ludwig Sigmund Dietrich Stein, ettől kezdve a greini kastélyt a házapár lakta.
1700 - Gróf Octavian Carioni Grein tulajdonosa a kastélynak, majd 1709-ben a Ferenc Ferdinándnak (Salburg Prandegg) eladta.
1810 - A kastély ismét birtokába került a Dietrich Stein családnak, de 1811-ben eladták az ingatlant Josef Fink Hainburg polgármesterének,.
1822 -A kastély a gothai Szász-Coburg (Saalfeld) hercegi ház tulajdonába került.
A dzsentri Aich, Prandegg, Kreutzer és Ruttenstein Zollhof fia, Ernst I., 1844-1893 II Ernst herceg volt ura a várnak.
Halála után 1893-ban rövid ideig Viktória Grein tulajdonosa a kastélynak. A mai napig a kastély a hercegi család, Viktória hercegnő Adelheid, nyári rezidenciája volt. Fia, Friedrich Jozija herceg egészen haláláig élt a kastélyban.
Halála után Albany Carl Eduard herceg örökölte 1922-ben, ekkor nagyon magas minőségű bútorok és értékes festmények, voltak a kastélyban. A második világháború alatt az orosz hadsereg megszállta Greinburg-ot, a műkincsek nagy részét elhurcolták, de szerencsére jelentős részét sikerült visszaszerezni a kastélyba..

Az állam megvásárolta a kastélyt a hercegi családtól, lehetőséget adva a nyilvánosságnak a különböző szobák bemutatását, továbbá a felső-ausztriai Hajózási Múzeum kapott helyet a kastélyban.

A kastély bemutatott szobái:
Vadászterem - a vezetés itt kezdődik, valószínűleg a gróf Meggau építette.
Címerszoba - Különösen érdekes a címer szoba mennyezete, a boltíves mennyezete. Nagyon magas színvonalúak az intarziás bútorok a 18.századból származnak (ládák, játékasztal).
Étkező - Az étkező szintén gróf Meggau alatt épült, gazdag stukkó iszítéssel. A portrék a jeles Coburg ház családi tagjait ábrázolják.
Nappali - Főleg angol bútorral van berendezve az 1820 évekből valók. A szoba festményei Sarolta (Nagy-Britannia) portréját, az 1817-ben elhunyt első feleségét Lipót Szász-Coburg-Saalfeld -et, számos ifjúsági portrén, Viktória gyermekei és többek között, Lipót, az utolsó Coburg uralkodó herceg apja Carl Eduard láthatók.
A herceg szobája - festményein herceg Ernst II Kürassieruniform, utódja, Alfred herceg a porosz általános gyalogság és az utolsó Coburg herceg Carl Eduard az egységes szász királyi gyalogság és az első Huszárezred vezetője láthatók.
A nagy dunai szoba - angol klubok stílusában van berendezve. A szoba bankettek tartásának és vendégek fogadásának volt a helyszíne. Festményein a Szász-Coburg-Gotha ház tagjai, a hercegné Luise mint egy menyasszony, az édesanyja herceg Ernst and Albert, apjuk, Duke Ernst, a húga, Victoire hercegnő Kent és a lánya, Crown Princess Victoria, nagybátyja, Lipót, az első belga király, és a herceg és hercegnő Albany, a szülők, az utolsó uralkodó herceg Szász-Coburg és Gotha , Carl Edward.
Coburg terem (Sala Terrena) - valószínűleg 1625 -ban jött létre.
A barlang helyiség (Schloßaustattung) - egyik legkorábbi példa az északi Alpokban, boltozatát és a falakat figurális és díszítő mozaikok borítják, melyeket a Duna kavicsaiból állították össze.

A kastélyba integrálták Felső-Ausztriai Tengerészeti Múzeumot, számos kiállításának alapját a felső-ausztriai Tartományi Múzeum ( Linz) adta amely bemutatja a hajózás történetét a Duna-n, Enns-ten és a Traun Dar-on.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *