Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 5510Burg Clam

Kategória Várkastély

Kép album megtekintése

Cím 4352 Klam, Burg Clam bei Grein Sperken 1.
GPS koordináta N 48.221750,E 14.775960
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Oberosterreich

Internet:

http://www.burgclam.com/

e-mail:

museum@burgclam.com

Telefon:

+43 (0) 72 69 / 72

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2010-07-21 - Látogatás dátuma: 2010-07-11 - Utolsó módosítás: 2015-04-04Forrás: http://www.burgclam.com/deutsch/geschichte.html
Clam mint település, első említése 1149-ben történt.
Tulajdonosa Otto Machland volt az öt emeletes palotának (torony), az épület a környezetéből jól kiemelkedő, messziről jól látható a két 40 méter magas tornya. A várkastély építésének második szakaszára a gótika stílusa a jellemző, ebben az időszakban épült a keleti részen az "új" vár kápolnája.

A reneszánsz korában Sibylle grófnő Kagenek és Johann Gottfried von Clam házassága idején tovább bővítették a várkastélyt. A báró nevéhez fűződnek a belső díszítések, nevéhez fűződik a település jelentős fejlődése. Ezebben az időben Clam piaci lehetőségei megnövekedtek, Ő építette a település templomát és a kórházat is, ellátva gyógynövényekkel.

A 18. században nyeri el mai formáját, ekkor bővítették a gazdasági épületekkel és istállót is építettek, a mai külső udvarban. Ezt követően, a várkastély mint egy erődítmény egyben lakásként is szolgált, árok vette körül, a bejáratnál lévő felvonó hídig köves utat építettek.

A rendbeli Clam az osztrák nemesek körébe tartozott, múltja visszanyúlik egészen a 13. századba.
Perger Christoph volt az első akinek nevét leírták 1454-ben, ekkor került a kastély nevébe a Clam.
A Clam grófok nemzedékeken át vezető pozíciókat töltöttek be a Habsburg monarchiában, a vezérőrnagyságtól egészen a miniszterelnökségig. 1791-óta a Martinic családdal kötött házasság révén kettős néven ismert: Clam Martinic. A Martinic család az egyik legrégebbi és legtekintélyesebb család volt Csehországban.

A két világháborút és a 20. századot a várkastély viszonylag sértetlenül élte túl. Csak a hidegháború hagyott nyomot: a nyolcvanas években gróf Heinrich von Clam polgári védelmi menedéket alakított ki atom támadás ellen.

A Clam várkastély már 23 generáció óta a család tulajdonában van. A jelenlegi tulajdonos Carl Philip Clam Martinic, aki korábban marketing menedzser volt Hong Kong-ban, és a várkastélyt 2003-ban hagyatékként vette át, a birtokot és kapcsolódó vállalkozásokat irányítja.

Idegenvezetés:
A több mint 550 éve lakja a gróf családja Clam várkastélyát. A várkastély egyedi a maga nemében, nem igazán múzeum, hiszen a gróf családja ma is lakja a várat, de teljesen berendezett helységeit megnyitotta a látogatók előtt, amely a középkor hangulatát varázsolja a látogatók elé.

Az idegenvezetővel vezetett túra a három emeletes reneszánsz udvaron kezdődik. Bemutatják a konyhát, a gyógyszertárat, a fegyvertárat és a gótikus kápolnát, majd az egyes lakótereket, melyekben a gróf családja lakik.

A túra során a látogatók betekintést kapnak egy középkori vár életébe az évszázadok során, egészen a mai napig.

Az épület kiemelkedő helyisége az étkező, melyben porcelánnal megterített asztal fogadja a látogatót, a falakat freskók díszítik. A vezetett túra hossza: 45 perc, a bejárati kapunál van kihelyezve a következő vezetés induló időpontja

A várkastély rendelkezik egy felújított lakosztállyal is, amely vendégek részére kiadó.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *