Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 5068Dunavölgy - Linz-től Krems-ig

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím Krems
GPS koordináta N 48.411314,E 15.604534 - nem pontos!
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Niederösterreich

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2010-07-21 - Látogatás dátuma: 2010-07-11 - Utolsó módosítás: 2010-07-22Forrás: http://www.austria.info/hu/mozgas-es-termeszet/a-duna-csodasan-szep-szakaszai-1188194.html
A Duna nemcsak a keringőkirálynak, ifjabb Johann Straußnak köszönhetően elválaszthatatlan Ausztriától. A Duna ausztriai szakasza a 2888 kilométer hosszú.

Duna, a maga 2850 kilométeres hosszával - Ausztriában a bajor Passau és a szlovák Pozsony közötti 350 kilométeres szakasszal - a Volga után Európa második leghosszabb folyója. Partjai mentén számtalan dal és monda látott napvilágot, császárok és királyok egykori kedvelt útvonaláról, amelyekről ma kolostorok és várak, középkori városok és pompázatos rezidenciák regélnek. Az egyik leghíresebb dunai utazó Erzsébet királyné volt, a legendás hír Sisi Ferenc Józseffel 1854 áprilisában kötött esküvőjére is gőzhajón érkezett Bécsbe.

Ma a Passau és Hainburg közötti, Duna menti kerékpárútvonal különleges lehetőséget kínál a Duna és a partján elterülő vidékek felfedezésére. Az útvonal mentén egymást érik a speciális kerékpáros szálláshelyek, ezenkívül számos utazási iroda kínálatában szerepel csomagszállítást is magában foglaló kerékpártúra. Ennél természetesen lényegesen kényelmesebb egy luxus hajóút a Dunán, például a DDSG Blue Danube Hajózási Társaság sétahajóinak egyikén.

Kerékpáron vagy hajóval, autóval vagy más közlekedési eszközzel - a Duna vidékén gyönyörű tájakon át vezet az út: ilyen például a lenyűgöző Schlögener-Schlinge a Duna völgyében (Alsó-Ausztria), ahol megváltozik a folyó folyásiránya. Vagy Felső-Ausztria tartományi fővárosa, Linz, ahol a legnevesebb rendezvények a Klangwolke és az Ars Electronia fesztiválok közvetlenül a folyóparton kerülnek megrendezésre, és ilyen a Linz és Grein közötti szakasz is, az Apátságok és zarándokhelyek vidéke.

Melkben -ahol a barokk stílusú bencés apátság palotaszerűen emelkedik a Duna fölé - kezdődik a Duna az egyik legvarázslatosabb vidéke, a Wachau, amely az UNESCO világörökségének részét is képezi. A dombokról egészen a vízpartig nyúlnak a szőlőskertek és az erdők, közöttük sziklafalak és várromok trónolnak (pl. Dürnstein), a szőlősgazdák családias borpincéi csábítják pihenőre az erre járókat, tavasszal pedig a wachaui kajszibarackfák fehér virágtengere kápráztatja el a turistákat.

Természeti látnivalók - mint a Duna völgye, az ártéri erdők, a csipkés sziklaformátumok - és az emberkéz alkotásai - mint a szőlőskertek, a tipikus települések, apátságok, várak és romok - harmonikus egységet alkotnak. A Melki apátságtól a Schönbühel kastélyon, valamint az Aggsteini, Dürrnsteini és Hinterhausi várromokon át a messziről is jól látható Göttweigi apátságig bámulatos építmények és varázslatos panorámák egész sora várja a látogatókat.

Saját bemutató oldalaim:

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *