Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 5268Gaming Kartause - Kolostor

Kategória Vallás , Kolostor , Múzeum

Kép album megtekintése

Cím 3292 Gaming, Kartause 1.
GPS koordináta N 47.923482,E 15.081111
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Niederösterreich

Internet:

http://www.kartause-gaming.at/

e-mail:

office@kartause-gaming.at

Telefon:

+43 7485 98 466

Megjegyzés:

Vezetés:Tel.: +43 7485/ 98 682, E-Mail: verwaltung@kartause.at, www.kartause.at

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2010-06-19 - Látogatás dátuma: 2010-06-12 - Utolsó módosítás: 2019-05-31A Charterhouse egész évben látogatható. Rendszeres tárlatvezetések vannak (regisztráció nélkül) májustól - októberig naponta 11 óra és 15 óra, ezen kívüli időpontban előre egyeztetett módon bármikor.
Mink is az odaérkezésünkkor megbeszéltük az idegenvezetővel, hogy mennyi időt szánunk (másfél óra volt) az épület együttes megismerésére, bejárására, és ennek megfelelően alakította ki a vezetést. Nagyon részletes bemutatást kaptunk, a hely történetét, a Múzeumot, és az épület együttes nevezetességeit bemutatva, melyet ez úton is külön megköszününk!

A látogatás során felfedezheti a látogató a Charterhouse összes nevezetességét, ezt követően javasolt egy kulináris utazás a Kartausenkeller-ben (a Hotel étterme), akár a hangulatos Johanna társalgóban, a Moody "Gwölb" az egyik a báltermében, illetve nyáron a nagy kertben. Az étterem csapata, Péter és Karin Bruckner kínálnak kávészünetet, házi süteményeket, helyi specialitásokat, könnyű nemzetközi ételeket.

Ha hosszabb időt kíván eltőlteni akkor az éjszakát a Hotel Charterhouse Gaming-ban töltheti, négycsillagos 4 luxus lakosztály és 7 elegáns kétágyas szoba áll a vendégek rendelkezésre.

Az egykori karthauzi kolostor alapjait Albrecht herceg II, 1330-ban hozta létre. A völgy szélén fekszik, kiemelkedő épületrésze a nagy gótikus barokk templom, melynek tornya szimbólum az egész Ötscherland-nak (Ausztria). Mivel a kolostort II József császár feloszlatta (1782), ez a gyönyörű ékszer a kultúra változó sorsát kapta.
Ing. Walter Hildebrand építészmérnök vezetésével, 1984-ben támogatást kaptak a felújításra, ez nagylelkű támogatása volt az államnak, hogy az egykori kolostor ma látogatható lett.

Az elmúlt években, a karthauzi kolostort egy kulturális központá éptették ki, így a régió (alsó-ausztriai tartomány) kiemelkedő jelentőséget kapott. 1991-ben volt a csúcs amikor a ferences Egyetem (Steubenville, Ohio állam), 1991-ben megnyitották, továbbá 1996 őszén itteni székhellyel kerül elhelyezésre a Pápai Nemzetközi Teológiai Intézet is, tanulmányokat folytatnak a házasság és a családról.

A kolostor épületegyüttes felújítása sikeres újraélesztése hozzájárult ahhoz, hogy a város ismét központja lett a szellemi életnek, amelynek jelentősége messze túlmutat a határokon túlra.

Nevezetes épület részek

 • Kartausenkirche
  A Kartausenkirche (templom) a Nagyboldogasszony-nak felszentelve, gótikus (külső) és barokk (belső) stílusban épült. A torony a 14. századból származik, és a bécsi Stefan Dóm szolgált mintául. Peter Parler prágai mester munkája még a Szent István székesegyház (Bécs - Stefan Dóm). A barokk mennyezeti freskók a karthauzi rend alapítója életét mutatják be, Szent Bruno (Köln), aki 1084-ban alapította a rendet Franciaországban. A szentélyben lévő freskókat a közelmúltban tárták fel, és az isteni erényeket mutatják be. A templom, Albert osztrák herceg temetkezési helye, aki társalapítója volt Ausztrinak, a felesége Jeanne Pfirt és leánya Erzsébet Csehország.
  A templom, és egy oldalsó kápolna esküvők, keresztelők és zarándok utazók helyszíne. Utoljára 1985-ben teljes körüen restaurálták, állagát megtartva gyönyörű látvány.
 • Kolostor
  Az eredeti gótikus kolostort megszűnését követően (1782) leromboltak. A kolostor volt kerengőjét fából és üvegből készűlt folyósóval fedték be, ahol jól láthatók a volt kolostor gótikus fal maradványai. A kerengő ma a múzeumnak ad helyet.
 • Gótikus refektórium
  A gótikus ebédlő boltíves mennyezete még eredeti, amely a 14. században épült.
 • Könyvtár
  Talán a legkiemelkedőbb alkotás az egykori kolostor könyvtára, a korai 18. században, értékes barokk mennyezeti freskóit a híres Bohemian barokk festő kezdte el, és Rainer Wenzel Lorenz fejezte be.
  A 20.000 könyvet számláló könyvtárban a bécsi Nemzeti Könyvtár helyezett el a könyveket. 1723-ben Wenzel Lorenz Reiner (Prágából) fejezte be a mennyezet freskóit. A kupola freskói a hét szabad művészetet (geometria, aritmetika, földrajz, csillagászat, zene, dialektika, retorika) és a vizuális művészeteket (építészet, szobrászat, festészet) ábrázolja. A kupolát tartó oszlopokon lévő freskók a négy földrészt (Afrika, Európa, Amerika, Ázsia) ábrázolják. Keleten a négy egyházatyák (Ágoston, Gergely, Ambrus, Jeromos), nyugat a négy evangélista (Lk, Máté, Márk, János) látható. A könyvtárat ma koncertek és előadások megtartására használják.
 • Múzeum
  2004 márciusa óta látogatható, a gyönyörű üveg zárt fa árkádjai és szépen kialakított és gondozott belső kertje az Charterhouse Gaming új múzeuma a karthauzi szerzetesek életét mutatja be, egyben helytörténeti anyagot is tartalmaz.
 • Prälatensaal
  A főpap terem (hall), ezt használta Albrecht II herceg is. A terem reneszánsz stukkós mennyezete 1620-ból való, ideális helyszín előadások, koncertek, esküvők rendezéséhez.
Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu * Start *