Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4539Trauttmansdorff Castle - Dél-Tirol

Kategória Várkastély

Kép album megtekintése

Cím 39012 Meranó - Scena, St-Valentin-Str. 51a.
GPS koordináta N 46.659893,E 11.184344
Régiół Dél-Tirol
Megye Dél-Tirol

Internet:

http://www.trauttmansdorff.it/

e-mail:

botanica@provinz.bz.it

Telefon:

+39 0473 235730

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Egresi János , fényképezte: Wikipédia - Felvitel dátuma: 2010-05-22 - Látogatás dátuma: 2010-05-27 - Utolsó módosítás: 2020-03-12http://de.wikipedia.org/wiki/Schloss_Trauttmansdorff
Trauttmansdorff a "legszebb kert Olaszországban 2005", címet nyerte el.

A Trauttmansdorff, Meran város keleti szélén (Scena városrésben, Dél-Tirol) található. A Kastélyban került elhelyezésre a Touriseum, amely Dél-Tirol tartománymúzauma.
A kastély és a kert 2001-ben nyílt meg újra a felújítást követően. A kastély híres vendége volt az osztrák Erzsébet császárné ("Sisi").
Nem véletlenül mondják, hogy a Földkozi tenger mediterán szigete Meránó, valóban éghajlata és növényzete ezt igazolja, példaértékű a Kastély és a Botanikus kert rehabilitációja!

1300-ben épült az a kastély alapja, amely egy vár volt: Neuberg. A nemesi Trauttmansdorff család vásárolta meg a várat 1543 éveben. Ezt követően Trauttmansdorff sorsa fokozatosan romlot, míg 1777-ben összeomlott a torony, amely elpusztította a kápolnát is.

1846-ban költözött Gróf Joseph Trauttmansdorff Stájerországba, és vissza vásárolta a már romos várat, melyet rokonai hagytak el 150 évvel azelőtt. Joseph Trauttmansdorff helyreállította és kibővítette a várat, sok gótikus elemet beleépítve. A "Trauttmansdorff Castle" modell lett számos neo-gótikus várnak Dél-Tirolban. A várkastélyt Joseph Trauttmansdorff törvénytelen fia Maurice de Leon örökölte.

1870-ben Erzsébet (Sisi) osztrák császárné választotta pihenése helyszínéül a várkastélyt. Tartózkodása alatt lánya Valerie Marie (a legfelső emeleten lakott) tette híressé, Merano városát mint híres fürdővárost.

Maurice de Leon mint tulajdonos, aki üzemeltette acsászárné ott tartozkodása alatt is a várkastélyt, végül eladta az összes vagyonát, beleértve a Trauttmansdorff várkastélyt is. A vevő Friedrich von Deuster Kitzingenből. Megtelepedvén a várkastélyban, alakította ki a kertet, melybe gyümölcsfákat is telepített, valamint a kastélynak új fényt adott.

A I. Világháború után a Fasiszta rezsim kisajátította, a várkastély az Opera Nazionale per di Combattenti tulajdonába került, és a "Castel di Nova" nevet kapta.
A II. Világháború alatt a várkastélyt Wehrmacht használta. A háború után a várkastély üres volt, és az Opera Nazionale per di Combattenti vevőt keresett rá. Amikor 1977-ben feloszlott, a várkastélyt addig még nem értékesítette, ezért a dél-tiroli tartományi közigazgatás vette tulajdonba és kezelésbe.

1990-ben végre hasznosították, a Touriseum kapott benne helyet, elkezdték a várkastély és a kert helyreállítását, felújítását. A régi kert helyén Botanikus Kert került kialakításra. Tizenkét hektáros területen négy zóna jött létre, amelyek összemosódnak: erdei kertek, virágos kertek, parkok és teraszok, a víz és a táj a Dél-Tirolban. Egy különleges vonzereje az ausztrál Wollemia (Wollemia nobilis), egy ősi örökzöld fa, mint egy ékszert acél ketrecben tartanak.

2001június 16.-án nyitotta meg kapuit ismét a már felújított kastély és a kert, a kastélyban a Múzeum funkciója megmaradt.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *