Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2535Mittersill kastély (Hotel, Múzeum)

Kategória Várkastély , Múzeum , Kastélyszálló

Kép album megtekintése

Cím 5730 Mittersill, Thalbach 9.
GPS koordináta N 47.287935,E 12.484528 - nem pontos!
Régiół Közép-Ausztria
Megye Salzburg

Internet:

http://www.schloss-mittersill.at/

e-mail:

museum.mittersill@gmx.at

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2015-05-31 - Látogatás dátuma: 2015-05-22 - Utolsó módosítás: 2015-05-31A kastély a Krimml vízeséshez vezető úton, félúton fekszik, vétek kihagyni a megismerését!

Az első vár a mai helyén épült 1150 körül, Lech Gemünd grofok építették Bajorországból, akik az egykori urai a Pinzgau és így Mittersill-nek.

A Pinzgau-t 1228-ban a Salzburgi érsek (világi és egyházi vezetők) vette birtokába. 1803-ban a katolikus egyház elvesztette korábbi világi vezető szerepét Salzburg tartományban, a mindenkori uralkodó érsek irodája lett a Schloss Mittersill és onnan uralkodott a régióban és osztotta igazságosságot.

1526-ban a várat súlyos sérülések érték az akkori parasztfelkelés következtében. A felbőszült érsek Matthäus Lang egy zsoldos hadsereggel gyorsan leverte a lázadókat, és kényszerítette a gazdákat, hogy építsék újjá a várat, melyhez Mittersill településnek kellett nyújtania a szükséges forrásokat. A várat megerősítették a jövőbeli támadások védelmére. Az 1528 évi rekonstrukció során átépítették a bejáratot (boltívet kapott). A várat kiegészítették egy kápolna építésével 1533-ban - ma is látható Matthäus Lang érsek címere a kápolna mennyezetén.

1849-1881, a kastély Kerületi Bíróságként szolgált.
1881-ben a várat árverésre bocsátotta az Osztrák-Magyar Monarchia vezetése, a Császári és Királyi Kerületi Bíróság költözött kiköltözött a faluba, és a vár számos magántulajdonosok sora váltotta, amíg 1934-ben báró Hubert von Pantz, arisztokratikus vállalkozó szerezte meg.

Schloss Mittersill ezt követően sok jól ismert arisztokraták, iparosok és filmsztárok forddultak meg a kastélyban. Juliane királynő 1937-ben több hetes nászútra érkezett férjével Bernhard herceggel Mittersill kastélyba.

Mint sok más helyen a Salzburg tartományban és Schloss Mittersill-t sem kímélte a náci támadások 1938 és 1945 között. Az Anschluss után 1938 márciusában az utolsó külföldi vendégként Mittersillben maradt, Baron von Pantz szintén elhagyta Schloss Mittersillt és az Egyesült Államokba menekült.

1938 júliusában, a vár leégett, valószínűleg villámcsapás érte és súlyos károkat szenvedett. A tűz után a helyreállítása és használata eleinte kétséges volt, azonban sok politikai intézmény érdeklődött a kastély iránt, végül is teljesen helyreállították a második világháború elejéig.

A várkastélyban Kastélyszálló**** üzemel, de látogatható!

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *