Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4615Burg Bregenz - Gebhardsberg (étterem)

Kategória Várkastély

Kép album megtekintése

Cím Bregenz
GPS koordináta N 47.490199,E 9.746987
Régiół Nyugat-Ausztria
Megye Vorarlberg

Internet:

http://www.bregenz.at/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2009-11-09 - Látogatás dátuma: 2008-07-27 - Utolsó módosítás: 2015-10-13A vár a 11. század (1097 előtt) végén épült. A vár első említése 1209-ben történt.
1143-ben vásárolta meg a várat a Rendbeli Pfullendorf, de csak rövid ideig maradt a birtokukban. Néhány évvel később (1170-ben) az Pfalzgraf Hugó Tübingen (mint Hugh I. gróf Montfort) lett a birtokosa, majd 1523-től a Habsburgok birtokolták, akik a várat az osztrák kormányzó székhelyeként használták.

A 17. században elején bővítették a várat, 1647-ben a Harminc éves háborúban a svéd csapatok harc nélkül elfoglalták, és felrobbantották.
A romok között remeték telepedtek meg és megépítették az első Remetelakot, 1670-tól a romok jelentőséget kaptak azáltal, hogy zarándokhely lett.
1723-ben szentelték fel a romos templomot, Szent György és Szent Gebhard tiszteletére, azóta Gebhardsberg néven ismert.

A templom 1791-ben leégett, de újjáépítették ugyanabban az évben a jelenlegi formájában. Szerzetes rendet feloszlatták. 1896/1897-ban a 900 éves évfordulója alkalmából egy müncheni festő (Fugel) a Szent Gebhard templomot lenyűgöző freskókkal díszítette. Legutolsó felújítása 1994/1995 évben volt.

1964-ben került kialakításra a várkastélyban a Vár Étterem, a jelenlegi formájában W. Braun és F. Menia tervezte.
Bregenz felett a magas (598 méter) hegycsúcson található középkori Gebhardsberg várkastély, ahonnan fantasztikus kilátás nyilik a Bodeni-tóra, egészen aa Rajna-völgyéig el lehet látni jó időben.

Bodensee-Vorarlberg Tourismus
http://www.bodensee-vorarlberg.com/
A-6900 Bregenz - Roman Road 2, 4 Bot
T 0043 (0) 5574-43443 0043 (0) 5574-43443
F 0043 (0) 5574-43443-4
E-mail: service@bodensee-vorarlberg.com

Kirándulási célpontok Bregenz-el határos 4 országban:
Appenzell (Svájc). A keletsvájci településből a nosztalgikus gőz-vonat Appenzell a kora reggeltől (5 óra), késő éjszakáig (23 óra) szállítja az utasokat.

Lindau-sziget (Németország). Álmos bajor város a Boden-tó partján. Elérhető hajóval, busszal, vonattal, biciklivel vagy autóval. A szűk utcákon sétálhatunk, megnézhetjük a Városháza épületét és a színes homlokzatokat és szeretettel várnak az éttermek sokaságai.

Friedrichshafenben (Németország). A leghosszabb sétány a See.Friedrichshafen séta a Lake Constance folyó partján. A gyönyörű táj, élénk kulturális élet, és a Bodeni-tó alapját képezik a nagy pihenésnek.


Meersburg (Németország). A Bódeni-tó partján megtekinthetjük a legromantikusabb tóparti óvárost, Meersburg-ot: régi vár fantasztikus kilátással a tóra, Új Kastély, várostornyok, piactér.

Salem (Németország).
Salemben egy hatalmas kastély és körülötte épületegyüttes látható, amelyet egy szépen tervezett és ápolt park vesz körül. A kastélyban Tűzoltó Múzeum látható. A kastélyegyüttes épületeiben különböző mesterségekez űző cégek mutatják be tevékenységüket és portékájukat, így van norászat, aranyművesség, kovács, asztalos, cipész., stb.
A park közepén van egy apátsági templom, amely egy kolostorral (iskola) van egybeépítve. Sajnos a templomban fényképezni tilos volt, pedig igazán szép gótikus belsőt láthattunk, hatalmas csarnok mérettekkel.

Birnau (Németország). A Bódeni tó partján fekszik, templomáról ismert, zarándokhelyként tartják számon.
Meersburg (Németország). A Bodeni tó partján Konstanz kikötővárossal szemben fekszik. Meersburg sok mindent kínál: történelmi gyönyörű régi város, modern infrastruktúrát, vonzó üzleteket, országos rendezvényeket. A város fölé emelkedik Lake Constance, a "tengeri erőd".

Rajna-vízesés Schaffhausen-nél (Svájc). Európa legnagyobb vízesése. A szélessége 150 m és magassága 23 méter, átlagos vízhozama a Rajnának 700 köbméter víz másodpercenként.

Neuschwanstein Vár (Németország - Füssen). Lajos király Märchenschloss-t a 19. században építette (Ludwig II. király), ma egyike a leglátogatottabb várnak és kastélynak Európában. 1,3 millió ember látogatja évente, "királyi mesebeli vár ".

St. Gallen (Svájc). A város a Bódeni tótól 13 km-re fekszik. A kelet-svájci St. Gallen városában megelevenedik a történelem. A név visszanyúlik a kolostorba, Gallus szerzetes által alapított 612-ra. A városban egy séta a múltat visszaidéző varázsát.

Arbon (Svájc).
Kikötőváros a Bódani tó partján.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *