Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4985Bad Ischl

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím Bad Ischl
GPS koordináta N 47.709588,E 13.621995 - nem pontos!
Régiół Közép-Ausztria
Megye Salzkammergut

Internet:

http://www.badischl.com/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2009-11-08 - Látogatás dátuma: 2009-07-16 - Utolsó módosítás: 2015-08-06Bad Ischl Salzburg tartomány határán, Felső-Ausztria déli részén Salzkammergut központjában 468 m magasan fekszik alpesi környezetben. Észak-déli kiterjedése 19,6 km, kelet-nyugati 17,8 km, a településterület 162,85 km2, melynek 71,9%-a erdős, 7,9%-a mezőgazdaságilag hasznosítható.

Kaiser Kastély
A 15 éves Sisi Bad Ischlben ismerkedett meg a 23 éves császárral, s itt került sor az eljegyezésükre is. Ferenc József szinte minden szabadidejét kedvenc nyári rezidenciájában, az itteni ún. Császár-villában (Kaiservilla) töltötte. Íróasztala, amelyen többek között a „Népeimhez" című kiáltványát aláírta, a mai napig megtekinthető. A Császár-villa parkjában Erzsébetnek épített, a fürdőváros fölé emelkedő Márványkastély (Marmorschlössl) időszaki kiállításoknak ad otthont.

Egész Bad Ischlben érezhető: a Császári és Királyi Monarchia, amely Bad Ischlt nyári felfrissülésének központjává tette. Különösen Ferenc József császár és Erzsébet császárnő – ismertebb néven Sissi – szerették az Alpok lágy vonulatait, az átlátszó tavakat, a jó levegőt és az uralkodói építészetet. Nem csoda, hiszen itt, az egykori Ausztria Szállóban, amely ma Bad Ischl városi múzeumának ad otthont, jegyezték el egymást. Mindegy, hogy mi célból, hogy vadászat, nyári felfrissülés vagy kellemes séta szolgált indokul, a császári pár látogatásai során uralkodói fényt és ragyogást hozott Bad Ischlbe – egy varázslat, amely még a mai napig is érezhető.

Lehár Villa, Lehár Múzeum
Lehár 1910. augusztusában átköltözött a Salzkammergut híres üdülőhelyére, Bad Ischlbe, ahol az Esplanade 6. számú ház mögötti Rózsa-villát bérelte, amelyben korábban a zeneszerző Meyerbeer valamint Joachim József hegedűművész is lakott. Ebben az időben Bad Ischl volt a bécsi zenei élet képviselőinek találkozóhelye. Lakása volt a városkában Karczag Vilmosnak, a Theater an der Wien igazgatójának, Leo Fallnak, Kálmán Imrének és Anton Aschernek is.

A villa ma múzeum. A szobákat változatlanul hagyták, amennyire csak lehetséges volt, ahogy berendezte Lehár Ferenc. A zeneszerző, lelkes gyűjtő volt, értékes festmények, gyönyörű bútorok és személyes ajándéktárgyak. Továbbá, a villa a zeneszerző, az operett egyedülálló művészeti gyűjteménynek is helyt ad, érdemes megnézni.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *