Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3993Seggau várkastély

Kategória Kastély , Várkastély

Kép album megtekintése

Cím 8430 Leibnitz, Seggauberg 1.
GPS koordináta N 46.781900,E 15.523020
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Steiermark

Internet:

http://www.seggau.com/

e-mail:

schloss@seggau.com

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2009-06-01 - Látogatás dátuma: 2009-05-31 - Utolsó módosítás: 2016-05-18Leibnitz városka fölötti Seggaubergen áll az impozáns várkastély, amely három épület összeépítéséből jött létre, a salzburgi hercegség 860 óta álló vára, a seckaui apátság XIII.századi és a Polheim grófok kastélyából.

A kastély épületegyüttese, hotelként és konferencia központként üzemel. Az épületeket szépen felújították, érdekes látvány a háromféle épületszárny különbözősége és egysége.
Érdekes megoldásokra látható példa, amely Magyarországon a műemlékvédelem kemény beleszólása, hatósági tevékenysége révén, szerintem kivitelezhetetlen lenne.
Meghagyták a belső kastély épületet a lehető legeredetibb formájában, ugyanakkor ehhez is hozzányúltak két fő helyen. Az épület három szintes árkádsoros szintjei közől a középsőt üvegablakokkal beépítették (praktikum, hőszigetelés). Az épület homlokzatában elhelyezték az épület együttes feltárása során talált összes műemléki épület díszítő maradványát (kőkeretek, szobrok), különleges hatást mutat a homlokzat ezen része.
A feltárások során 100 római kórból származó domborművet illesztettek a homlokzatba, sőt még a szomszédos Wagna városkából is hoztak maradványokat, melyek szintén a homlokzatba kerültek.

A hotel része szinte teljesen átalakításra került, alárendelve a használat céljának a felújítást, de a fő falak, belső boltívek megőrzésre kerültek, ugyanakkor a szemináriumi épületszárny tetőzete megemelésre került egy mandzárt szinttel, ez pedig csupa üveg és beton lett. Érdekes, hogy ugyan a belső kastély épületben van egy műemlék kápolna, amelynek belsője nagyon különleges, az alkalmazott fehér díszítés és a festményszerű falbetétek miatt, ugyanakkor a hotel szárnyban elhelyezésre került, egy beton és üveg alapú új kápolna, melynek jelentős szerepet szántak. A kettő együtt mégsem hatnak zavaróan, hiszen jól el vannak választva egymástól, beleilleszkedve a közvetlen környezetükbe.

A hotel az épület együttes látogathatóságát is biztosítja, minden szombaton 13 órakor, és minden vasárnap 11 órakor 1 órás vezetéses megismerhetőséget biztosítanak.

A épület együttest egy régi magtárnak tűnő épület zárja le, ahol ma a hotel pincészete működik, a belső udvaron pedig szabadtéri medencét létesítettek.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *