Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3002Munkácsy Kiállítás - Művészetek Háza

Kategória Múzeum

Kép album megtekintése

Cím 7100 Szekszárd, Szent István tér 28.
GPS koordináta N 46.348511,E 18.707126
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Tolna

Internet:

http://www.munkacsyszekszardon.hu/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2009-01-17 - Látogatás dátuma: 2009-01-17 - Utolsó módosítás: 2009-01-18A Szekszárdi Turisztikai Kft. és a Babits Mihály Művelődési Ház társrendezésében 2008. november 26. - 2009.03.08. között tekinthető meg Szekszárdon a v. Pákh Imre műgyűjtő anyagára épülő „Munkácsy-képek Amerikából…” c. kiállítás, mely már több mint egymillió látogatót vonzott az ország és a Kárpát-medence több városában is.

FIGYELEM!
A kiállítás szokatlan biztonsági körülmények között tekinthető meg.
A látógatót szinte "levetkőztetik", ruhatár kötelező, ahova le kell adni, a szúró és vágó eszközeit, körömreszelőjét, lakáskulcsát, autókulcsát, mobiltelefonját, fényképező és videó felvevőjét. Ha mindent leadott, akkor még át kell mennie egy ellenörző kapun, ha az véletlenül megszólal, mert mondjuk a szemüvegét magán felejtette, akkor egy kézi fémvizsgálóval végig pásztázzák, ha mindezen procedurán túljutott, akkor megtekintheti a kiállítást.

www.civertan.hu

A belépési nehézségeken túljutva áttekinthető, szép kiállítást láthat a látogató, 1 órás videófilmen mutatják be Munkácsy életét, amely egy jól összeállított anyag, sok részlettel.

Érdekes volt látni együtt a képek alapjául szolgáló fénykép részeket (a békéscsabai Munkácsy Múzeumtól kapott anyag), a vázlatot és a kész képet.


Forás: http://www.szekszard.hu/publikalas/index.aspx?adat=4186&pf=4&lf=18&mf=59&cmf=79
A Művészetek Háza patináns épülete ad otthont a Szekszárdra érkező Munkácsy-képeknek. A Pákh Imre tulajdonában lévő több mint 30 kép mellett a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum képei is kiállításra kerülnek. A Nemzeti Galéria gyűjteményéből megtekinthető lesz még a nagyméretű Golgota és a Krisztus Pilátus előtt c. kép is.
Az alkotásokat közel negyven, korabeli Munkácsy-relikvia társaságában állítják ki, így például a közönség láthatja a festő fotóit, jegyzetfüzeteit, hajkeféjét, egy úti köpenyét, esernyőjét és szemüvegét is. A tárlaton igény szerint művészetpedagógusok nyújtanak segítséget a látogatáshoz.
A tárlat kombinált jeggyel látogatható, mely érvényes a felújítás után november 26-án nyíló Babits Mihály Emlékházba is.
A kiállítás helyszíne a Művészetek Háza (volt Zsinagóga, Szekszárd, Szent István tér 28.)


Forrás: http://www.eszallas.hu/news/news_792.html
A Szekszárdi Turisztikai Kft. és a Babits Mihály Művelődési Ház társrendezésében 2008. november 26. óta tekinthető meg Szekszárdon a v. Pákh Imre műgyűjtő anyagára épülő „Munkácsy-képek Amerikából…” c. kiállítás, mely már több mint egymillió látogatót vonzott az ország és a Kárpát-medence több városában is. Az erre az alkalomra a képek jelentőségéhez mérten átalakított Művészetek Házában közel negyven Munkácsy-festmény – köztük a Krisztus-trilógia redukciói, az Ásító inas, vagy a művész eddig kevésbé ismert korszakából származó enteriőr- és portréképek – mellett egyéb személyes relikviák is bemutatásra kerültek. A látogatás élményét igény szerint tárlatvezetés, illetve filmvetítés és ajándékbolt teszi teljessé.

A rendezvény érdekessége, hogy mivel Szekszárd ebben az évben ünnepli díszpolgára, Babits Mihály születésének 125. évfordulóját, a Munkácsy-tárlatra megváltott belépőjegyek egyben a felújított Babits Emlékház megtekintésére is jogosítanak. A kiállítást érdemes felkeresni, mert egy rendezett, áttekinthető, Babits életét felölelő, színvonalas bemutatásban lehet része a látogatónak.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *