Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4805Siklósi vár

Kategória Vár , Múzeum

Kép album megtekintése

Cím 7800 Siklós, Vajda János tér 8.
GPS koordináta N 45.851417,E 18.295830
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Baranya

Internet:

http://www.siklosivar.hu/

e-mail:

posta@siklosivar.hu

Telefon:

72/579-427

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2008-12-22 - Látogatás dátuma: 2011-06-11 - Utolsó módosítás: 2018-01-212011.06.11 - bejegyzés.
Befejeződött a vár rekonstrukciójána (részleges) II.szakasza, megtekintettük az eredményt, színvonalas felújítás, szépe épület belső, színvonalas kiállítási anyag, Európai színvonal. A lágogatóközpont kialakítása még folyamatban van, így a parkolás és várba való bejutás némi kényelmetlenséggel jár, de akkor is érdemes felkeresni már most!
A felújítás során akadálymentesítésre került (lift, WC).

Új képalbum hamarosan!
Új WEB portálja lett a várnak: www.svsz.hu (Siklósi Vár Színház)


2011.01.16. - a felújítás (helyreállítás) folyamatban van, a bejáratnál lévő kivitelezési tábla szerint 2011.02.28 a befejezési határidő. Ott jártunkkor bentről szorgos kopácsolás hallatszott.
Tervezett nyitás a felújítás után 2011. tavasza


Kiállítások a várban
A vár egész évben látogatható, téli időszakban csökkentett nyitva tartás mellett, azonban ebben az időszakban is érdemes felkeresni a várat, szép élményt nyújtanak a változatos kiállítások és maga a vár épület is.

A vár története
Az első dokumentum, egy 1294-ből származó oklevél már Castrum Soklos-ról tesz említést, tehát ebben az időszakban feltételezhetően már áll a római erődítménymaradványokat is tartalmazó vár. Siklós a XIV.században a Gara-család uralkodása alatt lesz először az ország egyik központja, mint a nádor városa.

1401-ben Zsigmond magyar király és német-római császár is raboskodott rövid ideig a várban. A Gara-család birtokvesztése után 1515-től a vár és a város az ország egyik legbefolyásosabb és leggazdagabb családjának, a Perényiék birtokába kerül. Ők fejezik be a várban elkezdett erődítési és átalakítási munkákat, melynek eredményeként az akkori Siklós korának egyik legkorszerűbb hadászati létesítménye, s egyben az egyik legjelentősebb reneszánsz stílusú építménye.

www.civertan.hu

Az 1543.évi török hadjárat Siklóst sem kímélte, 150 évig tartó török hódoltsági időkre a művelődési központ udvarában helyreállított, Európa Nostra-díjas dzsámi emlékeztet. A keleti várárok helyén épült település szerencsésen ötvözte az itt élő nemzetiségek kultúráját, mely az építészeti emlékekben és hagyományokban öltött testet. A görögkeleti templom ikonosztáza, a református templom egyszerűsége és a római katolikus templom Európa-jelentőségű freskói mind-mind kedvelt kiránduló célpontjai az idelátogatóknak.

A vár építészeti emlékei, kiállításai, a római hagyományokon alapuló szőlő- és borkultúra, a máriagyűdi Mária-kultusz megismerése egész napos élményt jelentenek.

www.civertan.hu

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *