Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3558Cisztercita apátság

Kategória Vallás

Kép album megtekintése

Cím A-6422 Stams
GPS koordináta N 47.277912,E 10.984107
Régiół Nyugat-Ausztria
Megye Tirol

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2008-11-28 - Látogatás dátuma: 2008-07-27 - Utolsó módosítás: 2008-11-28Stams falu, Imst tiroli tartományban, az Inn jobb partján, vasút mellett fekszik. Nagy cisztercita-apátsággal, amelyet 1271-ben Erzsébet, Konradin Anyja alapított és amelyben értékes könyvtárt őriznek, a klastrom templomának kriptája a tiroli hercegeknek volt a temetkező helye.

Cisztercita apátság, 1273-ban alapítva. 1732-ben barokkosították, hercegi kripták, híres fooltár, muvészi rózsarács látható.


A Stams apátságban működő Pedagógiai Akadémia nagyon jelentős nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező intézmény. Érdekes a távoktatási programjuk, amely oly módon szerveződik, hogy a hallgatók helyi kapcsolatai, elfoglaltságai ne sérüljenek.
A Stamssban működő sí-gimnázium Ausztria egyetlen ilyen intézménye. A versenysportra készítik fel a tehetségesebb fiatalokat, akik Ausztriát képviselik a különböző világversenyeken. A sí a legeredményesebb sportág ebben az országban, így Tirol az itt nevelkedők sikere révén világszerte ismert lesz.

Oberinntal nevü völgyben fekvö cisztercita kolostor Stams is megér egy látogatást. A pompásan berendezett termek egész évben látogathatók (elözetes bejelentkezés alapján, tel. +43 05263 6242), a férfi kolostorban van éjszakai szállásra lehetöség, azonban egyenlöre csak férfiak számára.

A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében 2008-ban is nyári ifjúsági mozgássérült tábor volt Ausztriában (Stams).
A tábor időpontja: július 26 - augusztus 2.
Web: www.maltaiak.hu

Kerekes Károly ciszterci atya a szétszóratásban élő testvérek összetartására – Vendelapát úr koadjutoraként – a Szentszéktől kapott megbízatást 1973-ban. Vendel apátúrnak 1981-ben bekövetkezett halála után a szentszéki megbízatás alapján teljesen Károly atyára hárult a Rend magyarországi vezetése. 1987. március 10-én II. János Pál pápa a zirci kongregáció prézesapátjává nevezte ki, de apáttá avatása csak külföldön, az ausztriai Stams apátságban történhetett meg 1987. július 14-én.

1987-ben szentszéki kinevezés alapján Kerekes Károlyt a tiroli Stams-i apátságban zirci apáttá avatták. 1989-ben a Zirci Kongregáció ismét államilag elismert intézmény lett. Az első néhány szerzetes 1990 elején térhetett vissza Zircre.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *